Aldersforskning på SDU vækker opsigt

Hemmeligheden bag en høj alder bliver nøje gransket på Syddansk Universitet, og nu vækker forskningen international opsigt.  TIME Magazine giver SDU-forskningen et fremtrædende plads i et særnummer.

TIME Magazine har netop udgivet et særnummer om aldring og sammen med en række helt store amerikanske universiteter fylder forskningen fra Syddansk Universitet magasinets spalter.

Det er Professor Kaare Christensen fra forskningsgruppen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, der i samarbejde med amerikanske universitetet har leveret artiklerne til magasinets særnummer.

Kaare Christiansens forskning er banebrydende i forsøget på at klarlægge hvorfor nogle familier har en væsentlig længere levetid end andre. Syddansk Universitet er det universitet, der bidrager med de ældste og mest specielle familier. SDU undersøger familier, hvor flere søskende er blevet over 90 år, samt deres børn og ægtefæller.

Forskningen på SDU viser også, at hvis udviklingen i middellevetiden fortsætter, som den har gjort hidtil, vil hver andet af de børn der bliver født i dag, blive 100 år.

Oversigt

    Oversigt