I det fynske folks tjeneste

Aviser: Eriksen gennemborer karakterloftet efter målshow

De danske aviser flyder over med hyldester til Christian Eriksen efter målshowet, der sendte Danmark til VM.

Foto: Clodagh Kilcoyne / Scanpix

Matchvinderen Christian Eriksen har indtaget forsiden af landets aviser, efter at han med tre mål var hovedmanden bag fodboldlandsholdets 5-1-sejr over Irland i Dublin.

Sejren sender Danmark til VM, og Eriksens præstation har skabt hovedbrud på avisredaktionerne. For det har ikke været muligt at bedømme Eriksen indenfor en normal karakterskala.

- Eriksen - du er for sindssyg! Et dødbringende våben, der næsten kræver tilladelse

Ekstra Bladet om Christian Eriksen

Både Politiken og BT har fundet 13-tallet frem fra de støvede arkiver og udstyrer Eriksen med den gamle topkarakter, der ellers blev udfaset med indførelsen af 12-skalaen i 2007.

- 12-skalaen er for lille til Christian Eriksen, der denne aften kronede sig selv som kongen af dette landshold, lyder forklaringen i BT.

Politiken roser matchvinderen for "tre formidable mål" og for at knokle løs over hele banen. 

Læs også Schmeichel takker Eriksen: Han er en af verdens bedste

- Hvilken præstation! Skulle nogen stadig have været blot det mindste i tvivl om Tottenham-stjernens niveau, må den nu være elimineret. Christian Eriksens indsats var ganske enkelt i verdensklasse, lyder det.

Ekstra Bladet giver Eriksen karakteren 7 på en skala, hvor 6 ellers er det højeste.

- Eriksen - du er for sindssyg! Et dødbringende våben, der næsten kræver tilladelse.

- 11 mål i 12 VM-kvalifikationskampe er ude af denne verden - og selvfølgelig skal hele verden have lov til at nyde Christian Eriksen i Rusland til sommer. Det manglede sgu' da bare, skriver avisen i en kommentar.

Læs også Irske medier bukker sig i støvet for Eriksen

Jyllands-Posten konstaterer, at den 25-årige Tottenham-stjerne nu er på samme niveau, som Michael Laudrup var i sin tid. 

- Nyd ham, Danmark. For det er ikke logisk, at han er vores landsmand i en fodboldverden med så mange knægte, der vil være som ham.

- Ja, 1992 var et udmærket år for dansk fodbold. Da vi blev europamestre, og der blev født en dreng i Middelfart ved navn Christian. Hans forældre må tude af stolthed i disse dage. 

Christian Eriksen har i alt scoret 21 gange i sine 75 landskampe. 15 af målene er kommet i de seneste 15 kampe.

Læs også Irske medier bukker sig i støvet for Eriksen