Bios accepterer Regionens krav

Region Syddanmark beholder sin kontrakt med hollandske Bios. Selskabet er indstillet på daglige rapporter.

Det hollandske selskab Bios, der fra tirsdag skal stå for ambulancedriften på Fyn og i Sønderjylland, har lagt en vagtplan for september, der er baseret på frivillige ekstravagter fra selskabets reddere.

Det siger Bios administrerende direktør Morten Hansen lørdag i en pressemeddelelse.

Hans udtalelse kommer, efter at Region Syddanmark fredag besluttede at beholde en 10-årig kontrakt med selskabet på ambulancekørslen i Sønderjylland, Sydvestjylland og på Fyn, men at selskabet skal følges tæt, fordi mangel på reddere giver huller i vagtplanen.

Selskabet er indstillet på daglige afrapporteringer til Region Syddanmark, lover Morten Hansen.

- Vi ser frem til et fortsat tæt samarbejde med Region Syddanmark. Vi afrapporterer dagligt og har gjort det længe, så regionens embedsmænd vil også fremadrettet være orienteret om de udfordringer, der naturligt vil være med en opstart af denne størrelse, siger han.

Bios administrerende direktør lover også, at selskabet vil bidrage til en ekstern undersøgelse af regionens ambulanceudbud, som regionsformand Stephanie Lose (V) har sat i gang.

- Der er et åbenlyst behov for at kigge på udbuddet og processen omkring det, siger Morten Hansen.

- Vi bærer selvfølgelig et ansvar for opstartsvanskelighederne, men det gør regionen, 3F og den nuværende operatør også, siger han.

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Morten Hansen. Bios oplyser imidlertid, at ledelsen arbejder intensivt over weekenden og har brug for arbejdsro.