Bispekandidater om afskaffelsen af helligdag: - Det er egentlig uden for deres område

Det er ikke kun politikerne, der har en holdning til, om store bededag skal afskaffes som helligdag. Det har de fynske bispekandidater også.

Regeringen blander sig i kirkens affærer. 

Det er de fire fynske bispekandidaters holdning til planerne om at skrotte store bededag som helligdag. 

For det er formentlig gået de færreste hen over hovedet, at den nydannede regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne har annonceret, at den ønsker at afskaffe store bededag.

Ved at forvandle helligdagen til en arbejdsdag skal det gøres muligt at tilføre forsvaret tre milliarder kroner, lyder argumentet fra regeringen.

Forslaget, som det endnu kun er, har bragt sindene i kog både på og udenfor Christiansborg, hvor holdningerne til forslaget er kritiske og skarpe.

Men det er ikke kun politikerne, der har en holdning til, om store bededag skal afskaffes som helligdag.

Det har de fynske bispekandidater også. Her peges der blandt andet på, at regeringen blander sig i kirkens indre anliggender.

- Det er egentlig uden for deres område, siger bispekandidat Dorthe Ahlburg Tofte-Hansen.

Hør flere holdninger i tv-indslaget her:

Debatten om store bededag nåede torsdag nye højder og intensitet, da det nyvalgte folketing for første gang var samlet for at diskutere på Christiansborg.

Kort før åbningsdebatten i Folketingssalen kom ni oppositionspartier med et alternativt bud på, hvordan man kan finansiere det kommende forsvarsforlig.

Regeringen har på forhånd meldt ud, at de øvrige partier skal sige god for forslaget om fjernelse af store bededag som helligdag, for at komme med i forhandlingerne om et forsvarsforlig - men det krav fik partierne til at se rødt.

Derfor er de ni partier uden om regeringen kommet med et bud på, hvor pengene i stedet kan findes - for eksempel ved at se på vinterhjælpen eller ved at rydde op i støtteordninger til erhvervslivet.

Det har dog ikke fået regeringen på andre tanker.

Oppositionen på Christiansborg vil bevare store bededag som en helligdag.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt