Bog om forsvundet spædbarn nuancerer fynsk krimigåde

Den odenseanske forfatter Linda Lassen har skrevet en roman om en 50 år gammel kriminalgåde. I 1966 forsvandt spædbarnet Basse fra sin barnevogn og sagen er aldrig blevet opklaret.

Det tre måneder gamle spædbarn Basse blev i 1966 fjernet fra sin barnevogn, som stod udenfor trikotageforretningen Lisa i Kongengade. Det var højlys dag, og moderen var inde i forretningen for at købe undertøj. 

Da hun kom ud, var Basse væk, og indledningen på en spektakulær krimigåde startede. 

På det tidspunkt var forfatteren Linda Lassen 17 år, og sagen påvirkede hende dybt. Hun havde især ondt af moderen til barnet. 

- Det var de utroligste ting, som folk kunne finde på at sige. At hun selv havde slået barnet ihjel, og faren nok bare ville slippe for børnebidrag. Det var helt vildt. Det jeg ikke kunne sige dengang, har jeg så fået sagt nu, siger forfatteren Linda Lassen. 

Linda Lassen har skrevet bogen "Det forsvunde spædbarn", som er en fiktiv roman om Basse-sagen. Det er en af de krimigåder, der har påkaldt sig mest opmærksomhed nogensinde her på Fyn.

Etikken skulle være i orden 

- Sagen har ligget og muret i min bevidsthed altid. Dels, fordi det var en forfærdelig sag, og det aldrig blev opklaret, dels, fordi jeg havde så ondt af den mor på grund af alle de rygter, hun var udsat for. Det var en folkedomstol, og hun kunne ikke komme til orde, siger Linda Lassen. 

Bogen er blevet til over flere år, hvor Linda Lassen selv har fået mere selvtillid som forfatter og følt sig klar til at skrive bogen. 

- Det var et svært stof, for der er også noget etik i det. Det skulle ikke være en sensationsbog. Det skulle både være ordentlig skrevet, og med en ordentlig etik. Så skulle den selvfølgelig være spændende, men det skulle heller ikke være sådan, at det var endnu en udhængning, siger Linda Lassen. 

TV 2/Fyn har tidligere rapporteret om sagen i dokumentarprogrammet Uopklaret. 

 

Oversigt

    Oversigt