I det fynske folks tjeneste

Bombetrussel mod Odense-disko: 200 evakueret

"Jeg har placeret en bombe, og den springer om en halv time", lød telefonbesked til ejer af Den Glade Viking.

02:01

1 af 2

Over 200 gæster blev natten til søndag evakueret fra et diskotek i det centrale Odense, da ejeren af Den Glade Viking modtog en bombetrussel.

- Han modtager et opkald fra et hemmeligt nummer på sin mobiltelefon, hvor en mand på dansk siger: "Nu skal du høre godt efter. Jeg har placeret en bombe, og den springer om en halv time", siger vagtchef Lars Fredensborg fra Fyns Politi.

- Tilfældigvis står vores civilpatrulje på stedet, da truslen bliver indtelefoneret, så vi sætter i værk med det samme og får tømt værtshuset, tilføjer han.

Den Glade Viking fik telefontruslen lidt efter midnat, og 200-250 gæster blev bedt om at forlade diskoteket i en fart.

- De bliver gennet ned ad gaden, så de var på afstand, fortæller Lars Fredensborg.

Civilbetjentene på diskoteket tilkaldte forstærkning, men der blev ikke brug for bombehunde.

- På det tidspunkt var fristen på en halv time overskredet. Det er altid en generel vurdering af, hvad trusselsniveauet er. Hvem ville egentlig bortsprænge et værtshus, spørger vagtchefen.

En gruppe af fynske betjente begyndte at lede efter en eventuel bombe i Den Glade Vikings lokaler, men ordensmagten fandt intet sprængstof.

- Gæsterne kom herefter tilbage og fik deres overtøj udleveret, og så lukkede værtshuset for natten, da personalet var blevet utrygge, fortæller Lars Fredensborg.

Politiet undersøger nu, hvor telefontruslen kom fra. Foreløbig er der intet spor af gerningsmanden.

- Men finder vi vedkommende, der har gjort det, så bliver han sigtet for overtrædelse af straffeloven for at have indtelefoneret en telefonbombe, forklarer vagtlederen.