I det fynske folks tjeneste

Børne-udstilling rammes af krigen i Libanon

En udstilling af blandt andet fotografier taget af børn fra en flygtningelejr i Libanon, bliver nu udsat på ubestemt tid. 

Udstillingen skulle have fundet sted på Børnebiblioteket i Odense i slutningen af august, men de krigslignende tilstande i Libanon betyder, at det er ganske umuligt:

- Materialet er strandet i flygtningelejren i Libanon, fordi det er for farligt at transportere noget som helst. Det er noget af et slag for os, konstaterer en ærgerlig Jan Due-Christensen fra Red Barnet i Odense.

20 børn fra Humlehaveskolen i Odense og 20 børn fra en flygtningelejr i Libanon har hver fået udleveret et engangskamera, og planen var, at deres fotos, tegninger og breve skulle udstilles. 

Landsindsamling truet

Endvidere skulle udstillingen være med til sætte fokus på børn i krig i forbindelse med den landsindsamling, som Red Barnet afholder d. 3. september.

Jan Due-Christensen frygter, at det nu kan blive svært at skaffe indsamlere nok:

- Indsamlingen skal gå til børn i krig, så det er jo paradoksalt, at det netop er en krig, som bremser vores arbejde, siger Jan Due-Christensen, Red Barnet i Odense.