I det fynske folks tjeneste

Brændende lastbil lukkede Storebæltsbroen for al trafik

Storebæltsbroen var mandag eftermiddag lukket for al trafik på grund af en brændende lastbil.

Mathias Øgendal er sammen med de andre trafikanter på Storebæltsbroen blevet standset. Længere fremme holder en brændende lastbil. Foto: Mathias Øgendal

En brændende lastbil på Storebæltsbroen lukker for al trafik. Billedet er taget af Christoph Bastrup, der var på vej mod Storebæltsbroen. Foto: Christoph Bastrup

En brændende lastbil på Storebæltsbroen lukker for al trafik. Billedet er taget af Christoph Bastrup, der var på vej mod Storebæltsbroen. Foto: Christoph Bastrup

1 af 3

En brændende lastbil har lukket Storebæltsbroen for al trafik i begge retninger - også togtrafikken er standset i begge retninger. 

Lukningen sker, fordi en lastbil i vestgående retning er brudt i brand på lavbroen klokken 13.16.

Brandvæsnet er til stede og er i gang med slukningsarbejdet, skriver Fyns Politi på Twitter. 

Ifølge tveast.dk er der sendt redningskøretøjer fra både Slagelse og Fyn. 

Opdateringer

  • 02. jul 2018 kl. 14:30 Så er der et spor farbart i retning mod Sjælland, men det er endnu uvist, hvornår der bliver genåbnet i retning mod Fyn, oplyser Vejdirektoratet.
  • 02. jul 2018 kl. 15:08 DSB begynder igen at kunne køre over Storebælt. Der vil være forsinkelser og ændringer i intercity- og lyntogstrafikken mellem landsdelene i nogle timer frem.
  • 02. jul 2018 kl. 15:18 Storebæltsbroen er stadig spærret i retning mod Fyn efter uheld med en lastbil, og den forventes først genåbnet sidst på eftermiddagen. I retning mod Sjælland er begge spor nu genåbnet, men forvent længere rejsetid, da der er en del kø der skal afvikles, oplyser Vejdirektoratet.
  • 02. jul 2018 kl. 16:30 Storebæltsbroen er stadig spærret i retning mod Fyn, og de forventer tidligst at kunne genåbne klokken 17.30, oplyser Vejdirektoratet.

Øjenvidne: Masser af ild og kraftig røgudvikling

TV 2-journalist Jimmy Bøjgaard var på vej over broen, da han kunne se den tykke røgudvikling fra den brændende lastbil. 

- Vi kunne se rigtig meget ild og kraftig røgudvikling. Selv om vi holder 300-400 meter væk fra lastbilen, kunne vi se, det var noget rigtig skidt, siger han til TV 2.

Vejdirektoratet forventer, at broen kan åbnes igen klokken 15.

Læs også Uheld på Storebæltsbroen skabte kø på Fyn