Busser erstatter tog over Vestfyn i Kristi himmelfartsferien

Den 62 kilometer lange jernbanestrækning mellem Fredericia og Odense skal renoveres fra 1. maj til 9. august.

Togpassagerer, der rejser på tværs af landsdelene, kan se frem til 30 minutters længere rejsetid over Fyn fra 1. maj til 9. august på grund af sporarbejde.

Den største ændring for passagererne sker fra 14. maj - Kristi himmelfartsdag - klokken 21.00 og frem til 17. maj klokken 5.00, hvor togtrafikken over Vestfyn lukkes helt og erstattes af togbusser på strækningen mellem Fredericia og Odense.

Det oplyser Banedanmark og DSB i hver sin pressemeddelelse.

Intercity og Intercity-lyntog der rejser fra Københavns Hovedbanegård mod Jylland vil afgå en halv time tidligere end normalt, for at skulle være fremme ved samme tid.

Rejser den modsatte vej vil afgå efter den normale køreplan i Jylland, men man vil være fremme på Københavns Hovedbanegård en halv time senere.

Banedanmark er i gang med et omfattende renoveringsarbejde på den 62 kilometer lange jernbanestrækning mellem Fredericia og Odense.

I den periode hvor arbejdet står på, vil der kun køre tog i ét af de to spor på strækningen.

Regionaltrafikken mellem Odense og Fredericia bliver også berørt. Her bliver der indsat togbusser i hele den periode, hvor arbejdet står på.

- Sommerens fornyelse af jernbanen mellem Odense og Fredericia er nødvendig for fortsat at sikre en velfungerende jernbane, siger trafikdirektør Peter Svendsen, Banedanmark.

- Det påvirker desværre mange passagerer, når vi arbejder på hovedstrækningen mellem landsdelene, og derfor er arbejdet på Vestfyn også planlagt sådan, at der fortsat kan køre trafik i et af de to spor, siger han.

Sporarbejdet indebærer en gennemgribende renovering af hele sporets underlag mellem Odense og Fredericia samt udskiftning af sporskifter og sidespor, rensning af skærverne, afvanding og renovering af seks broer.

I 2016 renoverer Banedanmark strækningen på Østfyn mellem Nyborg og Odense.