Coronavirus: Hele Fyn på bekymringsliste - kun to kommuner går fri

I otte ud af de ti fynske kommuner er smittettrykket så højt, at de er havnet på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste.

Næsten hele Fyn er på regerings bekymringsliste, fordi smittetrykket er steget. Det viser de nyeste corona-nøgletal, der er offentliggjort onsdag klokken 14.

Når incidenstallet, antallet af smittede borgere per 100.000 indbygger, overstiger 20, er der grund til bekymring. Og det gør sig nu gældende for stort set hele fyn.

Kun Langeland- og Nordfyns Kommune går under radaren. De seneste syv dage er der således konstateret fem nye tilfælde af Covid-19 på Nordfyn, og det giver et incidenstal på 16,7.

På Langeland er der konstateret én ny smittet, hvilket giver en incidens på 8,0.

Resten af Fyn ligger over en incidens på 20. Faaborg-Midtfyn Kommune har det laveste smittetryk med 15 nye smittede de seneste syv dage, hvilket giver et incidenstal på 29,1.

I den anden ende af skalaen ligger Kerteminde Kommune, der med 20 nye smittetilfælde ryger op på et incidenstal på 84,2.

Statens Serum Institut har lavet et Covid-19 dashboard, hvor alle nøgletal om coronavirus kan nærstuderes. Du kan finde det her.

Sådan ser tallene ud fordelt på antal smittede og incidens

På landsplan var der også tale om det højeste antal nye smittetilfælde på én dag siden 25. september.

25. september er den eneste gang, at der er registreret flere nye smittede end i onsdagens opdatering. Det er nu tredje gang, at der er over 600 smittede i den daglige opdatering.

Man kan dog ikke sammenligne smittetallene med foråret én til én, fordi der i dag bliver testet langt mere omfattende og derfor opdaget flere tilfælde.

quote Det er naturligvis bekymrende

Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut

De 630 smittetilfælde er fundet blandt over 43.000 prøver. Det betyder, at omkring 1,4 procent af testene var positive.

Viggo Andreasen, lektor i matematisk epidemiologi ved Roskilde Universitetscenter (RUC), hæfter sig ved, at der er 138 flere tilfælde end seneste onsdag, på trods af at der er blevet analyseret godt og vel det samme antal prøver.

- Det er godt og vel 25 procent flere positive prøvesvar for samme antal prøver.

- Det svarer til, at antallet af positive prøver vil være fordoblet om to eller tre uger, siger han.

Antallet af indlagte er faldet

På et pressemøde onsdag sagde faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak, at smitten er tilbage på niveauet i september.

- Det er naturligvis bekymrende, siger Kåre Mølbak.

- Det ser ud til, at vi er på vej ind i en periode med højere sygdomsforekomst og højere smitte, men heldigvis er vi fortsat på et punkt, hvor epidemien er under kontrol, og antallet af indlagte er fortsat beskedent, siger han.

For mens smittetallet er højere end tidligere, er antallet af indlagte faldet med seks patienter. Dermed er der 122 indlagte med coronasmitte på landets sygehuse. I foråret var antallet af indlæggelser på et tidspunkt over 500.

Af de nuværende indlagte er 16 på en intensiv afdeling. Ni af dem er så syge, at de er tilknyttet en respirator.

Der er registreret yderligere to coronarelaterede dødsfald.

Oversigt

    Oversigt