Dalum Papir rammes af nye afgifter

En fynsk direktør føler sig forfulgt af afgifter til staten. Hans virksomhed arbejder målrettet med miljørigtig produktion, men afgifterne bare stiger og stiger.

- Vi laver store investeringer i miljøet, men vi får ikke noget igen, og så får vi ikke nogen mulighed for at tilbagebetale de investeringer, siger adm. direktør på Dalum Papirfabrik, Jesper Olsen til TV2/Fyn.

Indtil nu har virksomheden modtaget 4,5 millioner kroner om året i tilskud til et energirigtigt kraftcenter. Det tilskud er nu fjernet. Oveni det har regeringens forårspakke 2009 pålagt en virksomhed som Dalum Papirfabrik en øget, årlig udgift på 7 millioner kroner til el-afgift.

Direktøren vil egentlig gerne betale miljøafgifterne, men når Danmark går enegang her, kan det få konsekvenser - ikke mindst for de 250 ansatte.

- Hvis man laver specifikke tiltag i Danmark, som man ikke laver i resten af verden, så er det kun et spørgsmål om tid hvor længe man kan holde beskæftigelsen på danske hænder, siger Jesper Olsen.

Danmark har de højeste miljøafgifter i verden. Det forringer konkurrenceevnen væsentligt hos virksomheden, der eksporterer 96 procent af sin produktion til udlandet.

Se hele historien kl. 19.30 på TV2/Fyn.