I det fynske folks tjeneste

Danmarks største samling: Hvad skal du i efterårsferien?

Har du et godt tip til en fynsk aktivitet i efterårsferie, så kom med dit bud i kommentarfeltet under artiklen.

Der er modeller af både Bid Bud (tv) og David Brown. Den Big Bud der ses på billedet er en model 747. Den blev specialbygget i 1977 i den amerikansk by Havre i Montana. Den har ifølge Wikipedia rekorden som verdens største traktor til almindeligt brug. Foto: Vauxford og Myron Reynard/Wikimedia Commons

Medmindre at det ustadige efterårsvejr trækker i dig, så kan du trække indendørs og bruge et lille hjørne af skoleferien på, at se en helt unik samling.

Det er Nordfyns Museum, som - netop i uge 42 - afslutter en særudstilling, hvor det er muligt at se et udpluk af Danmarks største modeltraktorsamling.

Samlingen er på langt over 1.500 minitraktorer, og er udover sin sjældne størrelse helt unik, idet minitraktorerne findes i mange størrelser og mærker, skriver museet i sin præsentation af udstillingen.

Læs også Først blæst og regn ...

Info

Nordfyns Museum, Vestergade 16, 5400 Bogense

Se mere

For de traktorinteresserede er det muligt at se modeller af andre end de moderne og dominerende mærker som Fendt, Claas og John Deere.

Nordfyns Museum byder nemlig også på Bid Bud, Big Roy, Bukh, David Brown og mange, mange flere.

Hertil kommer at mange af traktorerne er endog meget sjældne, skriver museet.

Billetprisen er så oven i købet temmelig overkommelig idet det koster 20 kroner for voksne, mens børn under 18 år kommer gratis ind.

Har du lyst til at anbefale andre aktiviteter i efterårsferien, så benyt kommentarfeltet herunder - alternativt kan du sende en mail på til redaktionen@tv2fyn.dk, skriv "Efterårsferie mit tip" i emnefeltet:

Læs også Kæden på slæden og sømmet i bund: Traktortræk er mere populært end nogensinde