I det fynske folks tjeneste

Danmarkshistoriens største beslaglæggelse af kokain

Task Force Vest, der består af medarbejdere fra Fyns Politi og en række jyske politikredse, efterforsker Danmarks historiens største beslaglæggelse af kokain.

Fra politiets hjemmeside.

Den 14 juli 2015 blev der i en container i Esbjerg beslaglagt 310 kg kokain.Kokainen blev fundet hos en virksomhed i Esbjerg.

Den beslaglagte kokain havde en usædvanlig høj renhed. De  310 kg kokain kan blandes op til cirka 1200 kg kokain, der præsenterer en salgsværdi på op mod 900 millioner kroner.

Task Force Vest sat gang i en stor hemmeligholdt international efterforskning i samarbejde med Rigspolitiets rejsehold og internationale samarbejdspartnere i henholdsvis Holland og Belgien. 

- Den foreløbige efterforskning har indtil videre medført seks fængslinger af mistænkte gerningsmænd fra Holland og Belgien, fortæller leder af Task Force Vest, politiinspektør Brian Voss Olsen i en pressemeddelelse..

Fængslingerne og anholdelsesaktioner blev foretaget i henholdsvis Holland og Belgien, hvor derogså er gennemført et stort antal ransagninger. Dansk Politi har begæret de fængslede personer udleveret til Danmark, og der er indtil videre sket udlevering af 1 person til Danmark. 

- Efterforskningen fortsætter og det kan ikke udelukkes, at der sker yderligere fængslinger. Af hensyn til sagen som i retten er holdt for lukkede døre, kan der ikke gives yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt, siger leder af Task Force Vest, politiinspektør Brian Voss Olsen.

Fakta om Task Force Vest

Task Force Vester en særlig enhed, der efterforsker rocker - og bandekriminalitet, organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier.

Task Forcen er sammensat af medarbejdere fra Fyns politi og de jyske politikredse og decentralt organiseret med sektioner i hver af de nævnte politikredse.