Dansk 49'er tilbage i OL-medaljekamp

Allan Nørregaard og Peter Lang havde en fin OL-søndag og blander sig igen i kampen om bronzemedaljer.

Det blev en god søndag for de danske 49'er-sejlere Allan Nørregaard og Peter Lang, da OL-bådene gennemførte 12. og 13. sejlads ved Weymouth.

Den danske båd sluttede begge sejladser på fjerdepladsen, men lige så vigtigt var det, at flere konkurrenter sluttede langt tilbage i feltet. Dermed kan danskerne stadig håbe på at stå på podiet, når medaljerne uddeles på onsdag.

Danskerne er på syvendepladsen, men bådene mellem 3.- og 7.-pladsen ligger meget tæt, og dermed er billedet helt anderledes lyst end før dagens sejladser, hvor bronzemedaljen syntes lysår væk.

Specielt den finske båd hjalp Nørregaard og Lang tilbage i konkurrencen. De to finner startede på tredjepladsen, men havde en katastrofal dag med en 11.- og en 19.-plads.

Samtidig havde andre medaljekandidater som Storbritannien og Frankrig begge én dårlig placering i modsætning til danskerne.

De to sidste ordinære sejladser afvikles mandag, mens der er medaljesejlads på onsdag.

Surferen Sebastian Fleischer spillede til gengæld aldrig nogen rolle i kampen om medaljer. Fleischer sluttede søndag sin OL-deltagelse med to afdelinger, hvor han endte som nummer 28 og 26.

Dermed blev det en 29.-plads samlet og langt fra den top-10, som havde skaffet ham adgang til medaljesejlads på tirsdag.

Heller ikke Henriette Koch og Lene Sommer i kvindernes 470-jolle gør væsen af sig i kampen om metallet. Den danske båd sluttede søndagens to sejladser som nummer 14 og 16 og indtager en 15.-plads samlet. Der mangler stadig fire ordinære sejladser.