David mod Goliath: Serie to-hold møder Esbjerg i pokalturnerningen

Bolbro G & IF's serie to-hold, der til daglig går under navnet FC FADL, står torsdag aften over for en vanskelig modstander i form af Esbjerg 1. divisionshold.

- Hvis det skal være, så skal det være nu.

Sådan siger Joakim Wismann om muligheden for, at han og resten af FC FADL torsdag aften kan slå Esbjerg fB's tropper. 

Der må alt andet lige forventes at være ret stor styrkeforskel på Esbjergs hold af fuldtidsprofessionelle og så gruppen af medicinstuderende, som udgør FC FADL. 

Men troen på, at det netop er nu, at Esbjerg kan slås, kommer ikke helt ud af det blå. 

I de seneste uger har flere medier nemlig beskrevet, hvordan der har været oprør i spillertruppen over træner Peter Hyballas metoder. I et åbent brev underskrevet af 21 spiller bliver der udtrykt mistillid til træneren. 

Splittelse i Efb

Ledelsen i Esbjerg har dog under hele forløbet holdt fast i, at de står bag træneren. 

Den slags skærmydsler er ikke at finde hos FC FADL, hvor Joakim Wismann er spillende træner. 

- Vi ved ikke, hvordan de gør internt. Vi ser jo kun det, som alle andre ser. Men hvis de er splittede, så er det nu, chancen er der for os, siger han. 

Mandskabet fra Esbjerg er omtrent den hårdeste modstander det fynske fodboldhold kunne have trukket i første runde af pokalturneringen.

Derfor er der også nerver på forud for opgøret, fortæller Mads Skou Tiddy, som også spiller på holdet. 

- Det må jeg indrømme. Det er der. Det er en stor dag for os. 

Øl og sammenhold

Men trods nerver tror han på, at sammenhold kan bringe holdet langt. 

- Vi er en flok, som kender hinanden rigtig godt fra studiet. Vi drikker altid en øl efter kamp, og vi hygger os bare med hinanden. Det er også nogle af de dyder, vi skal have frem, at vi bakker op om hinanden. 

Det er dog mere end bare sejren, det handler om. 

- Det vigtigste for FC FADL er det sociale, at alle har det sjovt, og at der er plads til alle. Men vi vil rigtig gerne vinde i dag. Det er helt sikkert, siger Mads Skou. 

Kampen fløjtes i gang klokken 18 på Odense Atletikstadion og vises på pokalturneringens hjemmeside

Opdatering kl. 19:47: Esbjerg fB vandt kampen 5-1. Målscorere for vestjyderne var Charlie Windfeld ('19), Elias Sørensen ('28,'32), Patrick Schmidt ('36) og Gustav Jensen ('87). Målscorer for FC FADL var Jonas Nystrup ('69).