I det fynske folks tjeneste

Efterskoleelever bag hærværk på Ærø

To efterskoleelever har tilstået, at det var dem, der natten til lørdag væltede adskillige gravsten og spredte stumper af toiletpapir ud over hele Tranderup Kirkegård ved Ærøskøbing.

Ifølge Fyens Stiftstidende havde to 13-årige drenge fra Ærø Efterskole ulovligt forladt deres seng midt om natten og var gået ned på kirkegården med to kammerater som tilskuere.

Her skamferede de en række grave, væltede tyve gravsten, knækkede et kors og spredte stykker af toiletpapir ud over hele kirkegården.

Da de herefter vendte tilbage til efterskolen blev de ramt af dårlig samvittighed, vækkede nogle kammerater, og de tog sammen tilbage til kirkegården for at begrænse skaderne. Men mange gravsten var for tunge til, at eleverne kunne rejse dem igen.

Forstander Palle Friis fra Ærø Efterskole fortæller til Fyens Stiftstidende, at drengene sandsynligvis ikke bliver straffet med udsmidning, da efterskolen er et sted for problembørn. Men han siger også, at der ikke er sket kriminalitet med efterskoleeleverne af den slags de sidste 16-17 år.

Forstanderen sørgede for, at hærværksmændene selv mødte op på kirkegården for at rydde op. Der venter sandsynligvis et erstatningskrav for renovering af de skamferede gravsten.