Færre forvirrede ambulancer

Alle områder skal i fremtiden have adresser, så de kan findes via GPS-navigation. På den måde skal udrykningskøretøjer nemmere kunne finde frem, og det glæder den fynske by- bolig og landdistrikstminister.

En ny aftale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen betyder, at danske grunddata bliver frigivet. Det åbner i praksis op for, at alle områder, veje, stier og kolonihaver får adresser og stedangivelser.

- Betydningen af præcise og opdaterede grunddata kan ikke overvurderes. For den lille nystartede butik eller virksomhed er det for eksempel helt nødvendigt, at der ikke går et år eller længere, før kunder og leverandører kan finde den på deres GPS, fortæller by,- bolig- og landdistriksminister Carsten Hansen til TV 2/Fyn.

Men det er ikke kun virksomheder og foreninger, der kan juble over, at de i fremtiden bliver mere tilgængelige - i sidste ende kan den nye aftale være med til at redde menneskeliv.

- Jeg glæder mig over, at vi med beslutningen om bedre adresser kan forhindre fejl i GPS'erne, som i sidste ende kan koste liv. Især i vores landdistrikter er det af stor betydning, at ambulance, politi og brandberedskab kan finde vej hurtigt og sikkert, siger ministeren.

Både private og offentlige institutioner kan i fremtiden trække på de nye data.