FC Nordsjælland besejrer OB og får årets første sejr

Mikkel Rygaard scorede i sin debut, da FC Nordsjælland i Superligaen hjemme vandt 2-1 over et tamt OB-hold.

FC Nordsjælland fik fredag aften forårets første sejr i Alka Superligaen, da holdet hjemme vandt 2-1 over OB.

FCN vandt kampen på en flot første halvleg, hvor hjemmeholdet scorede begge mål. Mikkel Rygaard fik debut hos FCN, og det var en debut, han sent vil glemme. Han scorede i opgøret og var stærkt medvirkende til, at FCN sikrede sejren.

OB blev først farlige i anden halvleg og fik reduceret til 1-2 efter 59 minutters spil ved Rasmus Festersen. Den afgørende skarphed manglede dog hos OB, og tættere på kom gæsterne ikke på at udligne.

Dermed holder FCN fast i håbet om at indhente Brøndby og FC Midtjylland. FCN har med 42 point i 21 kampe fire point op til Brøndby og fem point op til FC Midtjylland.

OB’s håb om en plads i top-6 led derimod et knæk med nederlaget. Hvis AaB og AC Horsens vinder i denne runde, så ryger OB ud af top-6.

OB indledte kampen passivt ved at stå med fem mand i forsvaret, hvilket gav FC Nordsjællands spillere meget tid på bolden. Allerede efter syv minutter blev OB straffet for passiviteten.

FC Nordsjællands 17-årige Mikkel Damsgaard stjal bolden fra en OB-spiller, inden han serverede den for holdkammeraten Mathias Jensen, som med venstrebenet sparkede bolden fladt i mål fra 20 meters afstand.

Efter 25 minutter fik hjemmeholdets publikum en debutantscoring at juble over. Mikkel Rygaard blev spillet fri af hjemmeholdets Ernest Asante, og alene med Sten Grytebust i OB-målet sendte Rygaard den sikkert i mål.

OB startede kampen i en ny 3-5-2-formation, men holdet skiftede tilbage til den vante 4-4-2-formation mod slutningen af første halvleg.

Herefter var udeholdets spillere mere bekendt med deres roller, og det gav pote efter 59 minutter, da OB’s Rasmus Festersen resolut sparkede bolden i mål efter et flot indlæg af udeholdets back Jacob Barrett Laursen.

Resten af halvlegen var FCN i kontrol, og OB var aldrig tæt på at udligne, og derfor kunne hjemmeholdet sætte yderligere tre point ind på kontoen på tredjepladsen i ligaen.