I det fynske folks tjeneste

Fire kæmper om borgmesterposten i Ringe

Der bliver kamp om posten som bogmester i den nye midtfynske storkommune, hvis den som ventet bliver en realitet. Både Faaborgs borgmester Britta Duelund, Årslevs borgmester Hans Jørgensen, Ryslinges borgmester Gunnar Landtved og efter alt at dømme også Ringes borgmester Bo Andersen går nemlig efter borgmesterposten, oplyser de fredag til TV 2/Fyn.

-

Der bliver kamp om posten som bogmester i den nye midtfynske storkommune, hvis den som ventet bliver en realitet.

Både Faaborgs borgmester Britta Duelund, Årslevs borgmester Hans Jørgensen, Ryslinges borgmester Gunnar Landtved og efter alt at dømme også Ringes borgmester Bo Andersen går nemlig efter borgmesterposten, oplyser de fredag til TV 2/Fyn.

Udmeldingen kommer ovenpå, at et stort flertal blandt borgerne i Ringe torsdag anbefalede, at Faaborg får lov til at være med i storkommunen sammen med Ryslinge, Broby og Årslev. Dermed er storkommunen rykket meget, meget nærmere.

- Jeg har lyst til det. Nu har jeg været med i hele forberedelsen omkring storkommunen, og hvis den bliver til noget, vil jeg også gerne være med til at arbejde for den. For selvom det har været hårdt indtil nu, har det også været spændende, siger Britta Duelund (S) til TV 2/Fyn.

Hans Jørgensen (S) vil stille op, hvis han kan fornemme, at der er interesse for det.
- Jeg stiller mig til rådighed som socialdemokratisk kandidat, hvis medlemmerne gerne vil have det, siger han.

Ringes borgmester Bo Andersen (V) vil ikke beslutte sig endeligt, før de fem kommuner har holdt en nyt møde på mandag i Faaborg. Men han siger til TV 2/Fyn, at han hælder kraftigt i retning af at stille op som borgmesterkandidat i den storkommune, der får hovedsæde i netop Ringe.
- Lige nu er sandsynligheden 80-20 for, at jeg stiller op. For det er helt klart en interessant opgave. Men jeg vil kende nogle flere konditioner omkring storkommunen, inden jeg beslutter mig endeligt. Så jeg træffer først min beslutning i næste uge, siger han.

Også Ryslinges borgmester Gunnar Landtved (V) vil være spidskandidat.
- Jeg vil ikke stå ydmygt nede bagved. Jeg vil med op foran, hvor det sker. Så hvis nogen peger på mig, så er jeg bestemt også parat. For jeg stræber efter maksimal indflydelse, siger Landtved til TV 2/Fyn.

Både Bo Andersen og Gunnar Landtved frygter, at Venstres lokale medlemmer ikke kan blive enige om at finde partiets borgmesterkandidat.
- Vi vil helt klart opleve store diskussioner, siger Landtved.

Brobys borgmester Erling Bonnesen (V) har på forhånd sagt, at han ikke stiller op. Han vil i stedet koncentrere sig om at blive valgt ind i Folketinget.