Flere anholdte i stor politiaktion på Fyn

13 personer er anholdt efter en større politiaktion på blandt andet Fyn. Rockermedlem vurderes at have ledende rolle.

11 mænd og 2 kvinder er onsdag blevet anholdt efter en større koordineret politiaktion på blandt andet Fyn. 

Sagen handler om dopingsalg, narko, tyverier og svindel med coronamidler. Det skriver Særlig Efterforskning Vest i en pressemeddelelse. 

Fyns Politi har været en del af den omfattende indsats på Fyn og Sjælland, der også går på tværs af flere politikredse. 

Flere adresser blev ransaget under aktionen. Blandt andet et tilholdssted for rockere, ligesom der også blev beslaglagt store mængder doping, narkotika, kontanter, biler og tyvekoster. Svindel med coronamidler er også en del af sagen.

Fremstilles i retten

Blandt de anholdte er blandt andre en 39-årig mand, som efter politiets opfattelse har en ledende rolle i en rockergruppering.

- Der er tale om organiseret kriminalitet, der både omhandler omfattende dopingsalg, narko, tyverier og svindel med coronamidler over en længere periode. Vi vurderer, at den 39-årige, som er blandt de anholdte, har haft en styrende rolle i det kriminelle netværk. Jeg er meget tilfreds med dagens aktion, som er et resultat af længere tids målrettet efterforskning, siger politiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest Carit Andersen.

Seks af de anholdte fremstilles torsdag kl. 10.30 i Retten i Svendborg. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Særlig Efterforskning Vest ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere om sagen.

Udover Fyns Politi deltog Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Særlig Efterforskning Øst, Toldstyrelsen og Skattestyrelsen også i aktionen.