I det fynske folks tjeneste

Flere bliver sigtet for svindel med affald

Nye sigtelser er på vej i sagen om millionsvindel hos Odense Renovation. Politiet føler sig overbevist om, at flere end de tre, der allerede er sigtet, har været involveret.

Politiet føler sig overbevist om, at yderligere personer vil blive sigtet for at have svindlet for millioner med affald hos Odense Renovation.

I oktober blev to medarbejdere på miljøcentret ved Odense Havn og en nordfynsk vognmand sigtet for millionsvindel med registrering og indvejning af affald.

Men nu er politiet overbevist om, at flere er med i sagen. Det skriver Fyens Stiftstidende mandag.

- Jeg er overbevist om, at der vil blive rejst yderligere sigtelser i sagen, siger vicepolitikommissær Gunnar Andersen, der er fungerende leder af Fyns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Ifølge politiet er svindlen foregået ved, at den nordfynske vognmand er kommet til miljøcentret med bygningsaffald. Ved indvejningen har de to medsammensvorne registreret bygningsaffaldet som jord, der er billigere at komme af med end bygningsaffald. Vognmanden har så opkrævet sine kunder taksten for at komme af med bygningsaffald. Herefter er der opstået et overskud, som de tre sigtede ifølge politiet har delt.

Svindlen skulle have stået på i fem år, og politiet mener, at Odense Renovation og skattemyndighederne er blevet snydt for mere end to millioner kroner.