Flere job på Fyn end nogensinde - så mange er der kommet i din kommune

Aldrig før har der været så mange job på Fyn. På to år er antallet steget med 12.000. Hos Koppenbjerg Emballage er fire nye dukket op, og endnu flere forventes at være på vej.

12.045 nye job er dukket op på Fyn, siden coronapandemien brød ud.

Det viser nye tal fra Dansk Erhverv.

Siden sidste kvartal i 2019 - der er det sidste inden coronakrisen - og frem til første kvartal i 2022 er antallet af job eksploderet med 5,4 procent på Fyn. På landsplan er tallet steget med 4,7 procent.

Samtlige fynske kommuner har i dag flere job end før coronapandemien, og aldrig før har der været så mange job at tage på Fyn.

- Det er jo flot, hvad der er sket på Fyn, hvor der har været en enorm flot fremgang siden coronakrisens start. Mange fynske kommuner har i dag flere jobs end før coronakrisen, siger Kristian Skriver, seniorøkonom i Dansk Erhverv. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I alt er der 221.673 job på Fyn.

Den største fremgang ses i Odense, hvor der er knap otte procent flere nye job. Herefter følger Assens med 6,3 procent flere nye job.

Ansætter flere

Hos Koppenbjerg Emballage i Assens beskæftiger direktør Peter Rosendahl 16 medarbejdere. Fire af dem er kommet til efter coronapandemien - og ifølge direktøren kan der meget vel komme endnu flere nye ledige stillinger på emballagefabrikken i den nærmeste fremtid.

- Vi har rigtig travlt, og vi har haft travlt siden juni sidste år. Vi har skulle løbe lidt stærkere for at kunne nå at være med. Vi har hele tiden været lidt bagefter, og nu er vi rigtig meget bagefter, siger Peter Rosendahl.

De mange nye job på Fyn betyder dog, at det er historisk svært at skaffe arbejdskraft, da ledigheden samtidig rasler ned.

- Vi mangler folk lige nu, Peter Rosendahl.

Det har blandt andet den konsekvens, at virksomheder må sige nej til ordre, og det mener Dansk Erhverv, at politikerne på Christiansborg efter sommerferien bør tage alvorligt og finde en løsning på. 

Koppenbjerg Emballage har ansat fire nye medarbejdere siden coronapandemien brød ud.
Koppenbjerg Emballage har ansat fire nye medarbejdere siden coronapandemien brød ud.
Foto: Morten Albek

Oversigt

    Oversigt