Flittig-Peter kan ikke lade være: Har brugt 200.000 kroner på at blive klogere

Viden er det nye sort. Fynboer er vilde med Folkeuniversitetet, hvor man kan blive lidt klogere på stort set alt. Peter Tang Mortensen er en af de flittige. Han har brugt 200.000 kroner på kurser.

En tilfældig aften på Folkeuniversitetet i Odense. Her er der stort set udsolgt til tre vidt forskellige foredrag om ølbrygning, europæisk politik og ungdomsserien SKAM. Knap 1.500 er mødt op for at blive lidt klogere.

quote  Jeg har nok brugt 200.000 kroner de seneste 40 år på kurser her på Folkeuniversitetet, så jeg er én af de flittige

Peter Tang Mortensen

I et af lokalerne sidder Peter Tang Mortensen. Han høster ny viden omkring ølbrygning. Normalt er det ellers naturvidenskablige kurser han går til. Men når nu de lokker med avanceret bioteknologi og gratis ølsmagning, så takker Peter Tang Mortensen selvfølgelig ikke nej. 

- Jeg har overhovedet ikke interesseret mig for øl før. Jeg har bare drukket det. Men det er da spændende. 

Der var mange mænd til foredrag om Ølbrygning. Men så var der også gratis smagsprøver på brygget.
Der var mange mænd til foredrag om Ølbrygning. Men så var der også gratis smagsprøver på brygget.
Foto: Morten Albek

Hvert år afholder Folkeuniversitetet i Odense flere end 800 forelæsninger. Og Peter Tang Mortensen har været til sin del. 

- Jeg har nok brugt 200.000 kroner de seneste 40 år på kurser her på Folkeuniversitetet, så jeg er én af de flittige, siger Peter Tang Mortensen. 

Det er da ligefør at du er skyld i, at Folkeuniversitetet overlever?

- Ja, det regner jeg da også, at jeg er, griner han og fortsætter: 

- Når man interesserer sig lidt for verden og er nysgerrig, så er der mange af de ting, som man går og spekulerer på, dem kan man uddybet her.

Glem Google
Selvom man i dag kan finde viden på nettet og stort set google sig frem til alt, så er der en grund til, at fynboer hellere vil bruge en aften på Folkeuniversitetet, fortæller Johs. Nørregaard Frandsen, der er medlem af bestyrelsen på Folkeuniversitetet. 

quote Man kan jo spørge, og der kommer en diskussion. Det kan Google altså ikke

Johs. Nørregaard Frandsen

- Det er ikke det samme at google. At sidde over for lektoren eller giraffen om man så må sige, det er noget andet. Man kan jo spørge, og der kommer en diskussion. Det kan Google altså ikke, siger Johs. Nørregaard Frandsen.

Det ville tage mig ti sekunder at slå op, hvad øl består af?

- Du rykker dig ikke, hvis du bare googler tingene. Her (på folkeuniversitetet red.) er du en del af et fællesskab, og du bliver flyttet som menneske. 

Hvad er Folkeuniversitetet?

 

Oversigt

    Oversigt