I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi anholdt røvere i flødefarvet Alfa

En patrulje fra Fyn måtte et smut over Storebælt, da en årvågen borger spottede en efterlyst bil.

Det lykkedes et vidne at få et billede af den eftersøgte bil. Foto: Privat

Et effektivt samarbejde på tværs af landet mellem politiet, pressen og forskellige borgere førte fredag eftermiddag til, at en efterlyst flødefarvet Alfa Romeo med tre personer i blev standset af Fyns Politi ved Sorø. To mænd og en kvinde blev anholdt og sigtet for et røveri i Give torsdag, hvor en 89-årig kvinde fik stjålet sine smykker, mens hun talte med nogle udlændinge, der spurgte om vej.

De anholdte fremstilles lørdag i grundlovsforhør i Retten i Kolding, hvor anklagemyndigheden kræver dem varetægtsfængslet.

Vidne så spansk nummerplade
Når der kun gik få timer, fra efterlysningen blev sendt ud og omtalt i pressen, til bilen var fundet, skyldes det ikke mindst et tip fra en kvinde, der havde set en bid af den flødefarvede bils spanske registreringsnummer. Desuden viste det sig, at en fotograf havde taget et billede af nummerpladen.

Læs også Politiet advarer: Tyve huserer i Svendborg

På den baggrund kunne Sydøstjyllands Politi udsende en ret præcis efterlysning.

Og efter ganske kort tid ringede en mand til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og fortalte, at han kørte bag ved bilen på Storebæltsbroen.

Fyns Politi sendte dernæst en patruljevogn ud, der fik standset den flødefarvede bil ved Sorø.

- Der er tale om et godt samarbejde mellem politi, presse og befolkningen. Det er dejligt, når det lykkes, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jørn Bystrup til Ritzau.

Romaer fra Rumænien
Politiet oplyser om de anholdte, at de er "romaer med rumænsk statsborgerskab". De er i første omgang sigtet for røveriet mod den 89-årige kvinde på Agerbølvej i Give torsdag eftermiddag.

Yderligere efterforskning i sagen skal afgøre, om de også kan knyttes til et tilsvarende røveri i Hobro fredag.

Her blev en ældre kvinde overfaldet på gaden af nogle udlændinge, der spurgte om vej, samtidig med at de stjal hendes smykker. I begge tilfælde forsvandt røverne i en flødefarvet bil.

- Det er samme fremgangsmåde, så vi vil se, om de også kan knyttes til den sag, men det vil efterforskningen vise, siger Jørn Bystrup.