Flere sigtet for islamistisk terror: Fyns Politi del af landsdækkende politiaktion

Fyns Politi deltog onsdag i en større aktion sammen med andre politikredse på tværs af landet.

Opdatering
Clock11. dec 2019, kl. 17:11
Københavns Politi og PET bekræfter, at man har anholdt 20 personer, som har planlagt terror.
Clock11. dec 2019, kl. 18:19
Opdateret med information om aktion på Fyn.

Over hele landet var politiet i gang med at gennemføre en større aktion onsdag eftermiddag. Det gælder også Fyns Politi.

Det bekræfter Sunniva Pedersen-Reng, der er kommunikationskonsulent ved Fyns Politi.

- Jeg kan bekræfte, at vi er en del af en større landsdækkende aktion, siger Sunniva Pedersen-Reng, der er kommunikationskonsulent ved Fyns Politi.

På et pressemøde klokken 17.00 fortalte Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET) at man har anholdt 20 personer rundt om i Danmark. Det er uvist, om der er nogle anholdt på Fyn. 

- Der er ikke nogen på fri fod, og vi har styr på situationen, understregede Chefpolitiinspektør for Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov på pressemødet. 

Flere af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen, hvor de vil blive sigtet for overtrædelse af Straffelovens paragraf 114, der omhandler terror. 

- Det er vores vurdering, at de anholdte personer er drevet af et militant, islamistisk syn. Vi gør vores yderste for at bekæmmpe den meget alvorlig trussel, lød det fra chefpolitiinspektør og operativ chef i PET, Flemming Drejer.

PET har mistanke om, at de anholdte forberedte et terrorangreb. 
Fotograf: Local Eyes

Politi til stede nær Munkebo

En kilde oplyste onsdag eftermiddag til TV 2/Fyn, at en del af aktionen fandt sted på det nordlige Fyn. Derefter kunne TV 2/Fyns udsendte reporter konstatere, at Fyns Politi var talstærkt til stede nær Munkebo, hvor betjentene var bevæbnet med maskingeværer.

Det er uvist om denne operation er forbundet til den landsdækkende aktion, da Fyns Politi ikke ønsker at udtale sig om operationen nær Munkebo. Fyns Politi henviser i stedet til Københavns Politi, som TV 2/Fyn arbejder på at få en kommentar fra. 

Naboer i området oplyser til TV 2/Fyn, at aktionen nær Munkebo har været i gang siden klokken 14.00 onsdag. 

Aktion på tværs af politikredse

Københavns Politi oplyser, at baggrunden for aktionen er mistanken om forberedelse af terrorangreb med et militant, islamistisk motiv.

Ifølge Fyns Politi skal fynboer dog ikke være bekymrede.

- Der er ingen fare på færde for almindelige borgere. De skal bare gøre, som de plejer, siger Sunniva Pedersen-Reng.

Der været aktioner i syv politikredse inklusiv Fyn. Det drejer sig om København, Københavns Vestegn, Midt- og Vestsjælland, Midt- og Vestjylland, Østjylland og Nordjylland.

 
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt