Fynsk filmfond rykket nærmere

Filmoptagelser på Sydfyn allerede til næste år er ikke længere utopi. Et fynsk filmeventyr er efter borgmestermøde i dag tæt på virkeliggørelse.

Positiv stemning blandt borgmestrene

Filmoptagelser på Sydfyn allerede til næste år er ikke længere utopi. Et fynsk filmeventyr er efter borgmestermøde i dag tæt på virkeliggørelse.

Ni borgmestrer fra ni fynske kommuner var tirsdag samlet til møde med Foreningen af danske filmproducenter. Mødet havde orienterende og afklarende karakter, men planerne er alligevel blevet mere realistiske efter i dag.

"Der var en meget positiv stemning på mødet i dag, og nu mangler vi bare en politisk godkendelse", siger initiativtager Søren Stensbo Smidt, kommunaldirektør i Egebjerg kommune.

Næste fase er en orientering af alle kommunalbestyrelsesmedlemmer i de ni kommuner. Det vil ske i løbet af november, og hvis stemningen forsat er positiv, vil kommunalbestyrelserne sige god for oprettelsen af filmfonden allerede i år.

De ni fynske kommuner er Fåborg, Egebjerg, Gudme, Svendborg, Sydlangeland, Rudkøbing, Tranekær, Ærøskøbing og Marstal. Kommunerne skal tilsammen poste 3.5 millioner kroner i filmfonden, og så skal EU - via Mål 2B-midler - støtte med et lignende beløb. Dermed får fonden 7 millioner kroner at arbejde med, og for det beløb vil filmproducenterne kunne optage 3 film om året på Fyn.

De fynske kommuners gevinst er nye arbejdspladser. Ingen ved hvor mange arbejdspladser projektet kan kaste af sig, men en lignende investering i Sverige har betydet 800 nye jobs.

"Der vil blive behov for både skuespillere, IT-folk, håndværkere, frisører, runnere osv. osv," siger Søren Stensbo Smidt. Alle brancher vil drage fordel af dette projekt.