Fynsk flugtkonge begik røveri og kørte ræs i baghave

Han blev anholdt i et buskads, hvor han skjulte sig iført paryk. Nu er han idømt tre og et halvt års fængsel.

En heftig springtur fra Statsfængslet i Vridsløselille har onsdag i Østre Landsret kostet en 41-årig mand fængsel i tre og et halvt år.

Dermed stadfæstede landsretten den dom, som den 41-årige i november sidste år blev idømt i Retten i Svendborg.

Det gik mere end almindeligt vildt for sig, da manden i 2014 stak af fra fængslet.

En aften i december begik han først røveri mod SuperBrugsen i Kværndrup.

Her truede han med et oversavet jagtgevær en mand og en kvinde. Førstnævnte ville blive skudt, hvis han ikke gjorde, som der blev forlangt, lød truslen.

Den 41-årige fik næsten 100.000 kroner med sig, og det skulle åbenbart fejres. Samme nat kørte han ræs i en stjålen bil nær Birkum ved Odense.

I selskab med en prostitueret og påvirket af stoffer fræsede han til sidst ind i en baghave og ramte flere træer.

En meget opskræmt kvinde alarmerede politiet om chaufføren, som af og til stod ud og råbte op og fægtede med arme og ben.

Og da betjente fik fat i manden, der gemte sig i noget buskads, brugte han en anden mands navn. Men en af betjentene mente at kunne genkende ham og rev hans paryk af.

Flugtkonge

Tidligere er den 41-årige af pressen blevet kaldt flugtkonge, og det skyldes, at det flere gange er lykkedes for ham at slippe ud af fængsler.

Da han i december 2014 stak af fra Statsfængslet i Vridsløselille, var han i færd med at afsone en dom på fængsel i syv år for røverier.

Metoden må nærmest betegnes som klassisk. Han savede først tremmerne over, og derefter brugte han to rebstiger til den videre tur ud i friheden.

Mest spektakulær var nok hans flugt i 1995, hvor han og en række andre slap ud, da en gummiged bragede ind i fængslets ringmur og slog et stort hul i muren.