Fynsk opbakning til bortfald af partistøtten

Det er en levn fra fortiden at binde sig til Socialdemokratiet. Fagbevægelsen bør stoppe klynkeriet, og i stedet følge med tiden. Sådan lyder opsangen fra den fynske formand, der støtter et indgreb mod mod fagforeningernes økonomiske støtte til bestemte partier.

Fagforeninger klynker, siger fagforeningsformand

Det er en levn fra fortiden at binde sig til Socialdemokratiet. Fagbevægelsen bør stoppe klynkeriet, og i stedet følge med tiden. Sådan lyder opsangen fra den fynske formand, der støtter et indgreb mod fagforeningernes økonomiske støtte til bestemte partier.

Formanden for "Forbundet Træ - Industri - Byg" i Odense Karsten Hønge kan ikke forstå fagbevægelsens modvilje mod at indbetalingerne til partistøtte skal ske ved aktiv tilmelding.

"I stedet for at skulle melde fra overfor at bruge kontingent på støtte bør medlemmerne have muligheden for aktivt at melde partipolitisk støtte til. Alt andet er udemokratisk og udtryk for en håbløs gammeldags formynderholdning", siger Karsten Hønge.

Fagforeningsformandens holdning er dog ikke særlig overraskende i det Karsten Hønge ud over at være formand for "Forbundet Træ - Industri - Byg" også er folketingskandidat for SF.

I Folketinget støtter SF et indgreb mod partistøtten.