Fynsk tømrermester præger finanslov

Tømrermester Poul Erik Hansen fra Ringe har i mere end et år kæmpet for ikke at betale skat af det arbejde, han har udført på sit eget sommerhus. Nu har hans kamp sat aftryk på finansloven.

-

Tømrermester Poul Erik Hansen fra Ringe har i mere end et år kæmpet for ikke at betale skat af det arbejde, han har udført på sit eget sommerhus. Nu har hans kamp sat aftryk på finansloven.

Poul Erik Hansen skulle beskattes, fordi han havde brugt sin fritid på at opføre sit sommerhus i Sejrøbugten. Det fandt tømrermesteren urimeligt, og han gik til Landsskatteretten. Her tabte fynboen sagen, men Byggeriets Arbejdsgivere fandt afgørelsen så principiel, at de valgte at støtte Poul Erik Hansen, og i dag er sagen på vej i Østre Landsret.

Skatteminister Svend Erik Hovmand har tidligere støttet tømrermesteren, og nu er der sat ti millioner kroner af på Finansloven til at afskaffe reglen om beskatningen af håndværkeres arbejde i eget hjem.

Forbeholden glæde
Den fynske tømrermesters sag har fået meget opmærksomhed, og i dag er han da også glad for, at han har været med til at sætte fokus på problemet.

\"Jeg er da glad for, at jeg har været med til at påvirke politikerne, så den her regel kan blive ændret. Det kan jo også komme til at gavne mig, hvis jeg får lyst til at bygge noget en anden gang\", siger Poul Erik Hansen.

Når talen falder på fynboens egen sag, er han noget mere forbeholden.
\"Det er svært at forestille sig, at reglen bliver ændret med tilbagevirkende kraft, så min sag skal nok køre hele vejen\", siger han.

Juristerne i Skatteministeriet arbejder lige nu med at udforme lovændringen, og den ventes at træde i kraft den 1. januar 2003.