I det fynske folks tjeneste

Fynske Kildemand ryger hurtigt ud i speedwaynedtur

Hverken Peter Kildemand eller Niels-Kristian Iversen kom i semifinalerne i speedwaygrandprixet i Målilla i Sverige.

Peter Kildemand sluttede med fire point i Sverige og har samlet 26 point i VM-stillingen. Foto: Mikael Fritzon/TT/Scanpix

Sæsonens syvende grandprix i VM-serien i speedway blev en sløj omgang set med danske øjne. Således formåede hverken fynske Peter Kildemand eller hans kollega, Niels-Kristian Iversen, at køre sig i semifinalerne.

Niels-Kristian Iversen lagde ellers godt ud, da han vandt heat fire, hvor Peter Kildemand endte på sidstepladsen.

Efter tre kørte heat havde Niels-Kristian Iversen seks point, og det så godt ud i forhold til at komme videre. I heat 16 sluttede danskeren imidlertid sidst, og der var derfor maksimalt pres på ham, da han skulle i aktion igen i heat 17.

Her var modstanderne briten Tai Woffinden, svenske Antonio Lindbäck og sloveneren Matej Zagar. Både Woffinden og Lindbäck havde været godt kørende med 11 point af 12 mulige før heatet.

Det gik da heller ikke for Niels-Kristian Iversen, der sluttede sidst i heatet, og med samlet seks point kom han ikke videre, men endte på niendepladsen.

Piotr Pawlicki sluttede også på seks point, men polakken snuppede ottendepladsen og den sidste semifinaleplads, fordi han havde besejret Niels-Kristian Iversen i deres indbyrdes møde i heat syv.

Efter en lovende start på VM-sæsonen, hvor Niels-Kristian Iversen kom i semifinalen i de to første grandprixer, har han i de seneste fem grandprixer ikke formået at køre sig videre.

Peter Kildemand var langt fra at nå en semifinale. Fynboen sluttede med fire point i Sverige og har samlet 26 point i VM-stillingen. Niels-Kristian Iversen er blot noteret for 44 point i den samlede VM-stilling.

Bartosz Zmarzlik fra Polen vandt grandprixet i Målilla, mens hans landsmand Maciej Janowski overtog føringen i VM-stillingen med 88 point.

Det næste grandprix i VM-serien bliver kørt 26. august i Gorzow i Polen. Der resterer fem af sæsonens 12 grandprixer.

Læs også Kildemand smider grandprix-skuffelse i glemmebogen

Læs også Speedway: Fynsk reserve redder lidt af den danske ære i Prag