Genbrug på genbrugsstationerne bliver tilladt

Nu bliver det måske lovligt at fjerne aflagte men genbrugelige sager fra Odenses mange genbrugsstationer. Hidtil har det været forbudt at effekter fra genbrugsstationerne.

Forslag om lovligt genbrug positivt modtaget

Odenses mange genbrugsstationer modtager hver dag masser af masser af effekter, som odenseanerne sagtens kunne genbruge. Det har hidtil været ulovligt. Men nu er Odense kommune indstillet på at gøre det tilladt at genbruge indleverede sager på genbrugsstationerne.

Mange odenseaner har prøvet det; at stå på en genbrugsstation og kigge langt efter et par brugbare havemøbler eller en køreklar cykel. Men reglerne har hidtil forbudt odenseanerne at fjerne ting fra genbrugsstationerne, uanset hvor gode de udsmidte sager var.

Men nu vil Odense kommune undersøge, om det er muligt at etablere en ordning, hvor borgerne kan aflevere genbrugeligt ting som andre borgere efterfølgende kan afhente.

Per Berga fra Enhedslisten fremlagde onsdag forslaget for økonomiudvalget i Odense kommune i forbindelse med behandlingen af byens affaldsplan. Genbrugsforslaget blev positivt modtaget af udvalget, der nu vil undersøge om det er muligt at etablere en reel genbrugsordning på byens mange genbrugsstationer.