Grand Hotel afviser diskrimination

-

-

Grand Hotel i Odense beklager at en tunesisk tjener i maj blev bedt om at gå hjem, fordi hotellet fik besøg af Dansk Folkeparti. Hotellets direktør har nu over for personalet præciseret, at hotellet ikke bruger bestemte tjenere til bestemte kunder.


Da Dansk Folkeparti 7. maj holdt møde på Grand Hotel i Odense, blev den tunesiske tjener Ali bedt om at gå hjem af en fastansat tjener på hotellet. I følge Fyens Stiftstidende, så forklarer tjeneren, at der tidligere har været problemer, når kunden har været Dansk Folkeparti. Ali accepterer derfor forklaringen og går hjem.


Men denne praksis er helt uacceptabel. Det fastslår Hotellets direktør Peter Haaber.


\"Vi må aldrig bede nogle af vores tjenere om at gå hjem - uanset hvilken kunde vi betjener. Jeg har nu præciseret denne politik over for personalet og den tjener der gav Ali besked på at gå hjem, \" siger Peter Haaber.


Han synes, at sagen er meget uheldig for hele branchen, da omkring halvdelen af tjenerne har anden etnisk oprindelse end dansk.


\"Jeg er skuffet over fagforeningens voldsomme reaktion i denne sag. Fagforeningen er fuldt ud klar over, at det hændte er en fejl, og at det overhovedet ikke er dækkende for vores politik. Derfor forstår jeg ikke deres voldsomme udfald mod vores hotel\", siger Peter Haaber.


Bortvisningen af Ali var tjenerens egen beslutning. Dansk Folkeparti havde ikke udtrykt ønske om at blive betjent af danske tjenere.