Handleplan godkendt: Klub må atter spille efter voldskamp

Uroligheder på banen afbrød tidligere på måneden en fodboldkamp, hvor den Irakiske forening var involveret. Nu har klubben lavet en handlingsplan, der ophæver holdets suspension.

Det var en kamp mellem Ringe BK og den Irakiske Forening midt i august, der eskalerede.

Spillere fra Irakiske forening blev mere og mere truende, først overfor dommeren, så over for spillerne fra Ringe, og det førte også til verbale trusler på livet til tilskuerne til kampen efter kampen, der blev afbrudt.

Den Irakisk/Danske Kulturforening har nu præsenteret en handleplan over for DBU, og den skal forhindre lignende sager fremover. Handleplanen er godkendt af DBU, der vil følge holdet tæt i de kommende kampe, skriver DBU i en pressemeddelelse.

Den godkendte handleplan ophæver holdets suspension, og deres kamp i weekenden må spilles.

- Vi følger den strategi, vi har lagt for at gøre op med afbrudte kampe i fynsk fodbold. Vi vil nu via vores kampobservatører følge holdets kommende kampe, siger DBU Fyns administrationschef Claus Gramm Pedersen.

Den Irakiske Forening får nu tilknyttet en klubrådgiver. Klubben selv har også skredet til handling og udpeger fremover to uden for holdet, der iklædes gule veste og tager sig af problemer med tilskuerne.

Læs mere om handleplan og suspension