Højt tempo måske skyld i søfolks død

Torsdag formiddag blev rapporten om forliset af Svendborg-skibet Stewns Power offentliggjort. I rapporten slår Søfartsstyrelsen fast at forliset måske kunne være undgået hvis arbejdet var foregået i lidt langsommere tempo. Søfartsstyrelsen opfordrer derfor til at søfolk bør arbejde i forsvarligt tempo, når de flytter ankre. 11 søfolk omkom ved forliset.

-

Torsdag formiddag blev rapporten om forliset af Svendborg-skibet Stewns Power offentliggjort. I rapporten slår Søfartsstyrelsen fast at forliset måske kunne være undgået hvis arbejdet var foregået i lidt langsommere tempo. Søfartsstyrelsen opfordrer derfor til at søfolk bør arbejde i forsvarligt tempo, når de flytter ankre. 11 søfolk omkom ved forliset. Tre af søfolkene var danske.

I en rapport om ulykken med skibet \"Stevns Power\" kommer styrelsen med en række anbefalinger om, hvordan søfolk skal arbejde sammen, når store ankre på rørlægningsfartøjer skal flyttes.

Om selve forliset om eftermiddagen 19. oktober sidste år lyder konklusionen blandt andet, at procedurer for samarbejde om sikkerhed mellem de to fartøjer der stod for arbejdet med rørlægningen var mangelfulde. Dagen før havde søfolkene på \"Stevns Power\" sagt, at der blev hevet for hurtigt ind på ankerwiren.