I det fynske folks tjeneste

Hold fast i traditionerne: Deltag i digital påskegudstjeneste på TV 2/Fyn

I påskedagene kan du på TV 2/Fyn være med, når biskop Tine Lindhardt tager os gennem en række påskegudstjenester. De første gudstjeneste er palmesøndag.

10:53

I påskedagene holder biskop Tine Lindhardt korte gudstjenester og holder dermed fast i lidt af påskens traditioner, selvom kirkerne fortsat er lukkede. Video: Fyens Stift

I disse tider, hvor fynboerne og resten af Danmark så vidt muligt holder sig hjemme, kan det være svært at markere påsken, som man plejer.

Påsken er nemlig den ubestridt største kristne højtid, og en del fynboer plejer derfor at lægge vejen forbi kirken for at deltage i gudstjenesterne. Men kirken er, som et led i at stoppe spredningen af coronavirus, lukket ned hele påsken.

Læs også Påskeharen spurgte, hvor alle børnene var: Vi lovede at bringe påskeæggene ud til jer

Derfor kan man nu i stedet deltage i gudstjenster online. TV 2/Fyn har indgået et samarbejde med Fyens Stift, så fynboerne i påskedagene stadig kan deltage i de traditionsrige påskegudstjenester - det bliver bare hjemme fra sofaen i stedet for en kirkebænk. Hør den første andagt nu øverst i artiklen.

Palmesøndag

Palmesøndag indleder påsken, og dermed indledes også rækken af gudstjenester, som man kan følge her på TV 2/Fyn.

 

Dagen er opkaldt efter de palmeblade, man brugte til at hylde Jesus, da han red ind i Jerusalem på et æsel. Jøderne hyldede ham som en konge.

 

Inden Jesus red ind i Jerusalem, blev han salvet, og med salvingen trådte han for alvor i karakter som Messias, der altså betyder 'Den salvede'.

 

Kilde: Kristendom.dk 

 

Coronavirus er en ubuden gæst

Det er biskop Tine Lindhardt, der står for gudstjenesterne i påsken, og hun har været biskop for Fyens Stift siden november 2012.

For selvom kirken er lukket ned, betyder det ikke, at påsken er aflyst. Og selvom coronavirus lige nu dikterer vores liv på mange punkter, så har vi stadig kærlighed. Det er blot nogle af de ting, Tine Lindhardt kommer omkring med sin andagt palmesøndag.

- Coronavirus spreder sig med lynets hast i landet, og den har mange med i sit følge. Frygt, bekymring, sygdom, død, adskillelse. Den er i høj grad en ubuden gæst, siger Tine Lindhardt og fortsætter:

- Det er besværligt, men der opstår også et enormt håb. Der er menensker, der kalder på os, og de kalder os ud af vores eget. Der er stadig masser af kærlighed at hente, siger hun.

Biskoppens prædiken kan være et lille lys i en ellers svær og mørk tid. De kommende korte påskegudstjenester er skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag.