Hun mistede sin mand til kræft - nu prøver hun at leve op til hans sidste ord

Bag titlen som direktør for Danmarks tredjestørste fjernvarmeselskab gemmer sig en kvinde, der jonglerer ambitionen om at sikre en fremtidig beboelig planet samtidig med, at hun finder tid til karate og tid til at bearbejde sorgen af hendes afdøde mand.

Louise Høst er navnet på Fjernvarme Fyns nye direktør. Onsdag havde hun første arbejdsdag, og hun går til arbejdet som topchef i landets tredjestørste fjernvarmeselskab på den måde, at hun ikke vil slide sig selv ned.

- Jeg har altid haft det sådan, at hvis man arbejder 80 timer om ugen, så må det være fordi, man er utrolig langsom til det, man laver.

Hun betegner arbejdet som vigtigt, men har altså ikke planer om at bruge alle døgnets 24 timer på at arbejde.

- Jeg har en almindelig arbejdsuge, og så gør jeg mig umage, når jeg er der.

Louise Høst er i den grad karrieremenneske, men hun er også mere end det. Hun skal have tid til karate, heste, børn og familie i sit liv – det liv, der nu er uden hendes mand Rolf, som hun i marts mistede til kræft. Men hans ord, har hun med sig hver dag.

- Min mand sagde til mig, inden han døde, at hvis det er alt for mørkt inden i, så skal man hellere kigge ud. Og det tror jeg er meget rigtigt, så for mig handler det også om at orientere mig ud i verden.

Louise Saabye Høst er 46 år og kommer fra en stilling som metrodirektør, nu er hun flyttet til Fyn for at være direktør for Fjernvarme Fyn.
Louise Høst bliver, når hun ridder på sine heste, mindet om, at man ikke kan forcere alt - at man en gang imellem lige skal stoppe op og trække vejret.
Foto: Foto: Svante Lyngsie, Grafik Stine Mørch

Karate er nødvendigt

Så nu kigger Louise ud og frem. Det gør hun i sit nye hjem. Et nedlagt landbrug i Tved udenfor Svendborg, hvor der er plads og ro.

- Jeg tror den største lukses et moderne menneske kan få, det er stilhed.

En luksus, som Louise Høst finder på ryggen af sine heste. Men også i karate, som man hurtigt kan forbinde med aggressioner, men for Louise fungerer det helt modsat:

- For mig er karate en meditativ ting. Det kræver enormt meget at være til stede i en karatesituation. Så jeg tror, at ligesom andre mennesker mediterer, så træner jeg karate. 

Louise Høst kommer fra en stilling som metrodirektør. Og i det arbejde har hun trivedes godt i sikkerhedsstøvler og hjelm, det er ubetinget der, hun har haft det sjovest, synes hun. Derfor giver det mening for hende, at hendes nye arbejdsplads er et sted med fysisk arbejde.
Louise Høst kommer fra en stilling som metrodirektør. Og i det arbejde har hun trivedes godt i sikkerhedsstøvler og hjelm, det er ubetinget der, hun har haft det sjovest, synes hun. Derfor giver det mening for hende, at hendes nye arbejdsplads er et sted med fysisk arbejde.
Foto: Foto: Svante Lyngsie, Grafik Stine Mørch

- For mig bliver det ikke mere meningsfuldt

Så hvad er det for et menneske, der nu skal stå i spidsen for Fjernvarme Fyn? Fra Louise Høst selv, lyder det:

- Jeg synes selv, at jeg gennemgående er et ret engageret menneske. Jeg er meget åben og i virkeligheden ret uformel.

Louise befinder sig bedst steder, hvor hun selv kan få lov til at gå til hånde, og derfor giver hendes nye arbejdsplads rigtig meget mening for hende.

- Jeg er godt tilpas med, at jeg nu skal et sted hen, hvor der er et helt kraftværk til min disposition, til fri leg. Men meningen ligger også i – hvis jeg skal skralde det hele af – at være med til at sikre, at der er en beboelig planet i fremtiden. For mig bliver det ikke mere meningsfuldt. 

Om Louise Høst

Oversigt

    Oversigt