I det fynske folks tjeneste

Hvad er OB?

Det spørgsmål forsøger to forfattere at besvare i en ny bog, der udkommer tirsdag.

00:38

'De Stribede fra Fyn - Historien om Odense Boldklub' er den første bog om hele OBs historie. Den handler især om den særlige ånd, der gør OB til OB.

1 af 2

Det er den første bog nogensinde om OB's historie, der udkommer tirdag. Den har fået titlen De Stribede fra Fyn.

Det er en bog om 'Miraklet i Madrid' - dengang i halvfemserne, da OB slog mægtige Real Madrid, en bog om den nuværende mangel på mesterskaber, og en bog om at være stribet i hjertet: Det at føle en klubånd og loyalitet for OB.

- Hvis du sammenligner med Brøndby og FCK, så har OB en meget længere historie. Og så har OB nogle dyder, som er blevet grundfæstet op gennem historien, som handler om ydmyghed, kollektiv og disciplin. Det er ting du ser på banen, og ting du mærker som en særlig ånd, der knytter sig til klubben, siger Thorsten Asbjørn Lauritsen, der er den ene af to forfatteren til bogen.

Odense Boldklub kan fejre 125 års jubilæum i 2012. Efter lidt hovedregning bliver det til, at klubben blev stiftet i 1887. Nærmere betegnet den 12. juli.

Det er klubbens store jubilæum der har inspireret forfatterne til at skrive bogen, der især handler om den klubånd, der gør OB til OB.