I det fynske folks tjeneste

Konkurrencerådet knuser Thorborgs fusionsdrømme

Niels Thorborg fik et klart nej til sammenlægningen mellem detailkæderne Inspiration og Imerco. I stedet må han nøjes med at sælge halvdelen af sine isenkram-butikker til konkurrenten.

Det blev et nej fra Konkurrencerådet til fusionen mellem Imerco og Inspiration Foto: arkiv

I efteråret 2016 blev fusionen mellem Imerco og Inspiration præsenteret, men nu har Konkurrencerådet afvist sammenlægningen af de to detail-mastodonter. Konkurrencerådet har i stedet accepteret, at Niels Thorborg sælger hele Inspiration-kæden til Imerco for derefter at købe 20 butikker tilbage.

- Jeg glæder mig over, at vi er kommet frem til en god løsning for alle parter, men jeg havde naturligvis helst set, det var løsningen (fusionen, red.) fra sidste år, vi var kommet i mål med, siger Niels Thorborg til TV2/FYN.

Læs også Niels Thorborg blandt de 10 rigeste i Danmark

Han har givet tilsagn til konkurrencerådet om, at de 20 butikker samt fire nyetableret butikker skal samles i en ny kæde, som bliver præsenteret til efteråret. Butikkerne vil ikke hedde Inspiration.

- Det nye koncept er udviklet til at understøtte et stort lokalt fokus. Den vil have et attraktivt sortiment og samtidig være et stærkt alternativ til de etablerede kæder, siger Niels Thorborg.

Et for stort Imerco

Butikskæden Inspiration har gennem længere tid givet underskud. Senest i 2016 hvor kæden kunne præsentere et underskud på 22 millioner kroner før skat. Sammenlægningen skulle styrke de to detailkæder og vende underskud til overskud, men den plan måtte ændres.

Konkurrencerådet afviste blankt den store fusion, der ville bringe de to detailkæder på Børsen og gøre Imerco til den absolut største spiller på detail-markedet.

Det har været nødvendigt at gribe ind

Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet

- Det har været nødvendigt at gribe ind, fordi en fusion mellem to af de største konkurrenter på markedet for detailsalg af boligartikler ville hæmme konkurrence betydeligt og i sidste ende skade forbrugerne, blandt andet med risiko for højere priser, siger formand for Konkurrencerådet Christian Schultz i en pressemeddelelse.

00:34 Luk video

Han understreger, at selvom Imerco nu vil have 180 butikker på landsplan, har det været afgørende for salget, at Niels Thorborg har afgivet et bindende tilsagn om at lave en ny kæde.

Alle Inspirationsbutikker forstætter foreløbigt under deres nuværende brand og navn. I efteråret vil de nye koncepter blive udrullet. Alle medarbejdere forsætter ligeledes i deres nuværende job. 

Det sker der med de fynske butikker

Butikkerne i Odense City, Rosengårdcenteret og Svendborg bliver alle en del af Imerco. Det oplyser 3C Retail til TV2 / FYN