Korstogsseminar på SDU

Historiestuderende på SDU trækker tirsdag i rustninger og fægter med tohåndssværd. Der sker i forbindelse med et seminar, hvor bogen \"Danske korstog, krig og mission i Østersøen\" bliver udgivet.

-

Historiestuderende på SDU trækker tirsdag i rustninger og fægter med tohåndssværd. Der sker i forbindelse med et seminar, hvor bogen \"Danske korstog, krig og mission i Østersøen\" bliver udgivet.

Bogen er et resultat af et forskningsprojekt fra centrene for Historie og Middelalderstudier på Syddansk Univeristet i Odense. For første gang siden midten af 1800-tallet behandles de danske korstog, der fandt sted fra 1100-tallet til det Stockholmske blodbad i 1520.

- I forbindelse med Jihad, Hellig Krig, bruger man de samme teorier om krig som man gjorde under korstogene, fortæller lektor Kurt Villads Jensen fra Center for Historie.

Kurt Villads Jensen, der er en af forfatterne bag bogen siger:

- I dag bruger man for eksempel den gamle forsvarsteori, hvor det er vigtigt, at det er fjenden, der starter. Det var derfor, at det var vigtigt for USA, at vide om Saddam Hussein havde været med til at skabe atomvåben.