Lars tog det måske sidste billede af Søren Pape: Var lige blevet hyldet, da hans tonefald pludselig ændrede sig

Søren Pape Poulsen havde netop modtaget en klapsalve og var blevet hyldet af omkring 25 deltagere på hovedbestyrelsesmødet i Vejen, da han faldt om. Det fortæller Lars Bendix, der er medlem af den konservative hovedbestyrelse, og som var til stede, da Søren Pape Poulsen pludselig blev ramt af en hjerneblødning.

Klokken 17.15 lagde Lars Bendix et billede på Facebook. På billedet kunne man se De Konservatives formand Søren Pape Poulsen tale foran forsamlingen af anslået 25 mennesker i lokalet i Hotel Skibelund Krat i Vejen. 

Billedet skulle vise sig at blive et af de sidste, der nogensinde er taget af Søren Pape Poulsen i live. For få minutter senere blev Søren Pape Poulsen ramt af en hjerneblødning, der under et døgn senere skulle føre til hans død. 

Men lige dér i lokalet i Vejen var der intet, der tydede på, at noget var galt. Det fortæller Lars Bendix, som er medlem af den konservative hovedbestyrelse, og som derfor var til stede.

- Søren var i totalt topform. Virkelig. Jeg sad med en oplevelse af: "Wow, han er klar." 

- Han var ved at gennemgå forsvarspolitikken og vores holdninger i forhold til ældreudspillet og var bare helt på banen. Der var intet at mærke, siger Lars Bendix, der er tidligere formand for De Konservative i Odense og snart formand for Fyns Storkreds til TV 2 Fyn.

Søren Pape Poulsen havde, ifølge Lars Bendix, netop modtaget en klapsalve. 

- Der var super stemning. Vi havde lige klappet ad Søren og hyldet ham, fordi vi syntes, han gjorde det pisse godt. Det er næsten ikke til at forstå.

Talte usammenhængende

Blot 11 minutter efter Lars Bendix lagde sit billede på Facebook, klokken 17.26, ringede Mette Abildgaard, De Konservatives politiske ordfører, 112 ifølge et opslag på Facebook.

- Jeg kan huske helt tydeligt, at Søren var ved at fortælle om forhandlingerne om ældreudspillet og om langsommeligheden i forhandlingerne. Pludselig ændrede hans tonefald sig, og jeg tænkte, at nu laver han sgu sjov med, at det gik for langsomt. Men i løbet af et splitsekund talte han usammenhængende, og så faldt han bare om.

- Vi var lammede, vi går i chok. Heldigvis træder fornuften ind, så der er nogle mennesker, der tager sig af Søren, og så er vi nogle, inklusive mig selv, der forlader lokalet i respekt, fortæller Lars Bendix.

Han fortæller, at han tænkte, hans formand var i gode hænder, da ambulancen kom. Men der var en stemning af lammelse i lokalet.

- Vi er alle sammen i chok og ved ikke, hvad fanden der sker. Jeg blev meget ked af det. Udover at det er min formand, så er det også en god ven, der ligger der.

Lars Bendix sammen med Søren Pape Poulsen ved formandens 50 års fødselsdag. Søren Pape Poulsen blev 52 år.
Lars Bendix sammen med Søren Pape Poulsen ved formandens 50 års fødselsdag. Søren Pape Poulsen blev 52 år.
Foto: Privatfoto

Den rigtige til at bygge partiet op igen

Lars Bendix har kendt Søren Pape Poulsen, siden han afløste den tidligere formand Lars Barfoed i 2014. Da sad Lars Bendix også i hovedbestyrelsen.

- Søren blev en god ven, og vi har delt mange ting, også privat. Søren og jeg har haft en fin relation, siger Lars Bendix.

Han betegner sig som en af Søren Pape Poulsens kritikere, efter De Konservative fik hug ved det seneste folketingsvalg i 2022, hvor partiet fik 5,5 procent af stemmerne og to færre mandater end ved valget i 2019.

- Jeg var utroligt kritisk efter valgnederlaget i 2022. Og jeg gik hårdt til Søren på nogle hovedbestyrelsesmøder. Jeg har været uenig med manden i mange sammenhænge, og vi har skændtes og diskuteret. Men jeg mente samtidig, at han var den rigtige til at bygge partiet op igen. Alle, der har oplevet ham tale på landsrådet eller mødt ham, mærker den enorme gejst, engagement og kærlighed til partiet. Det var sgu oprigtigt.

Lars Bendix har kun gode ord at sige om sin nu afdøde formand.

- Jeg vil først og fremmest huske ham for at være et ordentligt menneske. Enormt arbejdsom, vellidt og en som brændte for vores parti. Jeg har svært ved at forestille mig nogen sige noget dårligt om Søren. Han har altid været ordentlig og behandlet andre med respekt.

Søren Pape Poulsen blev erklæret død på Odense Universitetshospital lørdag klokken 13.13.

Lars Bendix fortæller, at han ikke har sovet mange timer i nat, inden han blev ringet op i dag med beskeden om sin formands død.

- Det er ganske forfærdeligt. Jeg er meget berørt. Men det er jo de mennesker, der er meget tættere på Søren end jeg, som jeg tænker på i dag. Det er dem, mine tanker går til nu.

Oversigt

    Oversigt