Livreddere til badegæster: - Husk de fem baderåd

En tur på stranden kan være både god, hyggelig og sjov. Men den kræver også en smule forberedelse, lyder opfordringen fra livredderne på Christiansminde Strand.

De fleste holder af en tur på stranden og dukkert i havet, når solen skinner, og temperaturen når over de 20 grader. Og den seneste tids varme dage har betydet velbesøgte strande, også her på Fyn.

quote Det vigtigste må være, at man følges ad i en gruppe. Så er man sikker og kan hjælpe hinanden, hvis der opstår problemer.

Simon Møller, Odder

Men de mange badeglade gæster kan hurtigt komme i problemer. En strand kan nemlig være fuld af overraskelser, der ikke umiddelbart kan ses. 

Derfor er det ekstra vigtigt at kende til både forhold og baderåd, når man tager på strandtur, lyder det fra TrygFonden Kystlivredning. 

- Jeg ved ikke så meget om forholdene

På Christiansminde Strand og Kerteminde Nordstrand har livredderne i sidste uge været ude ved 854 oplysende indsatser og 96 aktioner. Heriblandt en livsreddende aktion, hvor en stærk strøm havde fået fat i to unge mænd ved Kerteminde Nordstrand.

Den information holder dog ikke de tre jyske kammerater, Lukas Andersen, Mads Edvardsen og Simon Møller tilbage.

De er på tur med deres højskole, og tirsdagen skulle bruges på Christiansminde Strand.

- Der er dødlækkert her, lyder det fra Lukas Andersen efter dagens første dukkert.

Havde du forberedt dig, inden du skulle herhen, på hvordan forholdene på stranden var?

- Overhovedet ikke. Vi tænkte bare, vi skulle ud og bade, men jeg ved ikke så meget om forholdene, forklarer den unge mand.

Der var fred og ro for livredderne på Christiansminde Strand i Svendborg i dag.
Der var fred og ro for livredderne på Christiansminde Strand i Svendborg i dag.
Foto: Alexander Aagaard

Rart med trygheden

Men det kan altså være en god idé at sætte sig ind i forholdene og flagene på strande, hvis man spørger livredderne på Christiansminde Strand. 

I sidste uge hjalp de nemlig både badegæster, som var fanget i stærk strøm, revlehuller og fralandsvind.

- Her på Christiansminde Strand er der en stærk strøm, som man skal være opmærksom på, fortæller Sofie Stenderup Korch, der er livredder ved TrygFondens Kystlivredning.

- Hver morgen hopper vi livreddere i vandet i vores våddragt for at se, hvor strømmen går hen, så vi kan orientere badegæsterne om det, siger hun.

De tre badegæster fra Jylland sætter også pris på livreddernes funktion på stranden.

- At livredderne er her og fortæller, hvor man skal opholde sig henne i vandet, er rart, fortæller Lukas Andersen.

- Jeg tænker, at hvis man bader inden for deres rækkevidde, så kan det ikke gå helt galt, siger Mads Edvardsen.

Lukas Andersen, Mads Edvardsen og Simon Møller, alle fra Aarhus-egnen, sætter pris på både det lune vand og trygheden ved livredderne ved Christiansminde.
Lukas Andersen, Mads Edvardsen og Simon Møller, alle fra Aarhus-egnen, sætter pris på både det lune vand og trygheden ved livredderne ved Christiansminde.

Husk de fem baderåd

Kan I huske de fem baderåd?

- Jeg kan i hvert fald huske den med, at man ikke skal gå alene i vandet. Men det er nok også det, siger Mads Edvardsen.

Og netop de fem baderåd er noget, som livredder Sofie Stenderup Korch, livredder ved TrygFondens Kystlivredning opfordrer alle folk til at memorere inden deres næste strandtur.

Du kan læse dem her: 

De fem baderåd