Midtfyns Festival reddet

Foreningen af klubber der handlede på festivalen støtter en frivillig ordning, hvor de mister halvdelen af deres indtjening. Dermed er vejen sandsynligvis banet for en festival i 2003.

-

Foreningen af klubber der handlede på festivalen støtter en frivillig ordning, hvor de mister halvdelen af deres indtjening. Dermed er vejen sandsynligvis banet for en festival i 2003.

Enkelte står udenfor
Kun tre af de 67 foreninger der er med i paraplyorganisation for foreninger på festivalen, har meldt fra. Espe Husflidsforening, GU 72 og KFUM-spejderne i Gislev vil ikke indgå en akkordaftale med Midtfyns Festival. Den ville betyde at de skulle betale halvdelen af deres fortjeneste.

Har fået penge
Troels Sørensen, fra spejderne i Gislev, siger til TV 2 /Fyn at de har fået garanti for at pengene er deres. \"Vi ryddede op efter festivalen og havde læst om de økonomiske vanskeligheder. Derfor bad vi hver dag om at få vores penge - og det fik vi, med en garanti om at vi måtte beholde dem.\" Gislev spejderne fik udbetalt 20.000 kr.

Manglede en sværvægter
Indtil torsdag aften var der stadig tvivl om Vester Hæsinge Idrætsforening ville beholde sine penge. Ligesom Gislev Spejderne ryddede foreningens medlemmer op på pladsen, og fik udbetalt deres penge med det samme. Med en betaling på 120.000 hører klubben til blandt foreningernes kreditor-sværvægtere.

Men nu har Vester Hæsinge skrevet under på aftalen, og tilbagebetaler halvdelen af beløbet. Formand i klubben, Niels Aagensen siger til TV 2 /Fyn: \"Vi vil gerne kunne se de øvrige foreninger i øjnene. Derfor besluttede vi i aftes, af moralske årsager, at gøre som de andre.\"

Økonomien på plads
De tre der ikke vil indgå en akkordordning står tilsammen for så lille et kreditorbeløb, at de ikke vil kunne bidrage til en konkursbegæring. Dermed er Midtfyns Festivalens økonomiske problem sandsynligvis ryddet af vejen; de større leverandører har nemlig indgået særaftaler.
Festivalledelsen har endnu valgt at tie, men alt tyder på en Midtfyns Festival også i år 2003.