Motorvejen spærres i 16 timer

Endnu en bro skal rives ned over Den Fynske Motorvej. Og selv om der denne gang kun er tale om en gangbro, betyder det lukning af motorvejen i begge retning i weekenden.

Fra lørdag aften klokken 18 til søndag morgen klokken 10 er motorvejen lukket i begge retninger syd for Odense mellem afkørslerne 49 og 51.

Gang- og cykelbroen ved Glisholmvej skal rives ned for at gøre plads til et nyt tilslutningsanlæg.

- Vejdirektoratet beklager at være nødt til at rive broen ned og spærre trafikken, men stibroen ligger præcis der, hvor det nye tilslutningsanlæg skal være. Kun cyklister og fodgængere må benytte stibroen, men nedrivningen får alligevel konsekvenser både for de bløde trafikanter og for biltrafikken, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

I de 16 timer, hvor broen er spærret, opfordrer Vejdirektoratet bilisterne at køre i vestgående retning ind gennem Odense by. I østgående retning lyder anbefalingen at køre syd om Odense.

Der vil være sat skilte op med anvisninger i begge retninger.

- Vi udfører arbejdet lørdag nat, som er det mest trafiksvage tidsrum på ugen, hvor vi generer færrest mulige mennesker. På hverdage er trafikken tættere, og vi må desuden kun spærre motorvejen fra klokken 20.00 til klokken 06.00 dagen efter. Nu sikrer vi os mere tid, så vi er helt sikre på at blive færdige med oprydningen. Men vi håber at kunne åbne vejen igen i god tid før klokken 10.00 søndag, siger Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet.

Nedrivningen betyder at cyklister og fodgængere der kører via Glisholmvej skal til at finde andre veje over motorvejen. Broen vil dog blive genopbygget 400-500 meter længere mod øst og forventes klar til brug sidst på sommeren, eller først på efteråret, i 2015.

- Når vi nu river en bro ned, som de bløde trafikanter bruger, giver det god mening at kunne give dem broen tilbage, bare lidt forskudt. Det er vi glade for, siger Robin Højen Madsen.

Når tilslutningsanlægget står færdigt i efteråret 2016, bliver det ført sammen med Odense Kommunes forlængelse af Munkebjergvej. Det giver en langt bedre forbindelse fra motorvejen til det nye supersygehus OUH og Syddansk Universitet.