Ny rektor på Syddansk Universitet

Henrik Øregaard Dam, dekan på Københavns Universitet, er udvalgt blandt 14 ansøgere.

Henrik Øregaard Dam
Henrik Øregaard Dam

Henrik Øregaard Dam bliver ny rektor ved Syddansk Universitet. Han er 45 år, professor, dr.jur. og har de seneste syv år været dekan ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet.

- Efter at vi har været igennem et kvalificeret felt med 14 ansøgere, er jeg overbevist om, at vi har valgt den rigtige person. Henrik Øregaard Dam er en moderne leder, der trods sin unge alder allerede har nået imponerende resultater. Han har spændende visioner, som passer fint med det strategi- og ledelsesgrundlag, som Syddansk Universitet er ved at lægge sidste hånd på, siger Lars Nørby Johansen, der er formand for bestyrelsen på Syddansk Universitet.

Han tilføjer, at det er en samlet bestyrelse, der peger på Henrik Øregaard Dam.

Den kommende rektor er uddannet jurist ved Københavns Universitet. Efter en afstikker til Sundhedsministeriet kom han i 1996 tilbage Københavns Universitet, hvor han i 2005 tog den juridiske doktorgrad i skatteret.

Samme år blev han professor, og året efter - i 2006 - blev han som 38-årig landets yngste dekan. Den stilling har han haft i syv år, og i samme periode har han været medlem af det øverste ledelsesteam på Københavns Universitet. Han har desuden en lang række bestyrelsesposter og tillidserhverv.

Fulgt Syddansk Universitet på tæt hold

- Som dekan har jeg fulgt Syddansk Universitet på tæt hold, og jeg er meget imponeret af den udvikling, universitetet er inde i. Det står i dag som et af landets stærkeste universiteter, og hvis man ser på de internationale rankinglister, ligger universitetet mellem de 200-300 bedste i verden, og det er en unik position at opnå, når man tænker på, at universitetet ikke engang har eksisteret i 50 år, siger Henrik Øregaard Dam, der begynder i sin nye stilling til februar.

Han afløser Jens Oddershede, der har været rektor siden 2001, og som fratræder til februar.