Ny rockfestival i Odense

Tusindårsskoven i Odense bliver næste sommer vært for en tre dage lang rockfestival.

I sommeren 2015 bliver der endnu en musikfestival at vælge mellem for det danske publikum.

Odense Kommune har nemlig etableret en stor rockfestival i Odense, der spiller op til fest for første gang næste sommer. Festivalen kommer til at vare tre dage. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Festivalen skal holdes i Tusindårsskoven, som er et stort park- og skovområde få kilometer fra den fynske hovedstads centrum.

På sigt skal festivalen blive en af landets største, siger Odenses borgmester, Anker Boye (S).

- Det er ambitionen, at festivalen skal have så høj kvalitet og så attraktivt et program og setup, at den på få år kan blive en af landets allerstørste og være med til at markere Odense som en storby med et meget stærkt kulturudbud, siger Anker Boye i en pressemeddelelse.

I stil med Northside Festival i Aarhus bliver der tale om en festival uden et campingområde.

Forud for afviklingen af den store festival skal de nuværende faciliteter og tilkørselsforhold til skoven gennemgå en omfattende renovering og udbygning, som også kommer andre arrangører til gode.

Festivalen skal i sidste ende sikre en gevinst for både borgere og erhvervsliv i Odense.

- Vi glæder os til festivalen, som i høj grad skal involvere det lokale forenings-, kultur- og erhvervsliv og dermed skabe blivende værdi for byen, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Den fynske festivalscene har været præget af mindre festivaler, siden Midtfyns Festival gik konkurs i 2004 efter flere år med svigtende billetsalg.