OB kan stadig ikke vinde

For en gangs skyld var OB foran i udekampen mod Silkeborg, men det kriseramte hold tabte endnu en gang point.

OB kan bare ikke vinde i dette forår. Mandag aften blev det 1-1 i Silkeborg - og efter 10 forårskampe har fynboerne kun fået tre point.

Opkomlingen fra Silkeborg kunne med en sejr eller uafgjort komme op på den 5. plads, der efter alt at dømme giver en billet ud i Europa efter sommerferien, mens OB kæmpede for årets første Superliga-sejr - og overlevelse.

Holdet havde inden kampen kun fem point ned til Lyngby på den anden side af nedrykningsstregen, og det kunne ses på et usikkert OB-mandskab, der begyndte kampen famlende.

Silkeborg begyndte derimod kampen optimistisk - anført af den energiske spilfordeler, Jesper Bech, men fynboerne kom alligevel tættere og tættere på jydernes mål som halvlegen skred frem.

Jacob Shoop fightede energisk på midten og i angrebet kæmpede Morten Skoubo forbilledligt.

I det 25. minut kom belønningen så, da netop Morten Skoubo gjorde det til 1-0 for fynboerne på et flot hovedstød. Det lignede en forløsning for OB'erne, som ikke er vant til at være foran, og de jublede passioneret over den fortjente føring.

Kort efter åbningsmålet måtte OB's tilbagevendte keeper Jesper Christiansen udgå med en skade i låret, og Stefan Wessels blev skiftet ind på den post, han bestemt ikke har bestridt med sikkerhed i foråret. Reservekeeperen virkede igen usikker og flagrende.

Og føringen holdt da heller ikke længe. Allerede seks minutter efter åbningsmålet udlignede Silkeborgs Marvin Pourié. Angriberen modtog en høj bold i feltet og omgivet af OB-forsvarerne brysttæmmede han bolden, inden han scorede med et fladt spark.

Så var kampen igen helt åben. Og sådan forholdt det sig frem til slutfløjtet, selvom Silkeborg totalt dominerede den sidst halvdel af anden halvelg.

Silkeborg er nu på en femteplads og kæmper med AGF om den sidste plads i Europa. Mens OB nu har seks point ned til stregen.