Odense er god til erhverslivet

Odense Kommune ligger i toppen, når det gælder om at gøre livet lettere for erhverslivet.

Lave gebyrer, hurtig sagsbehandling og genbrugspladser med lange åbningstider - Odense Kommune ligger på en 13.plads ud af landets 98 kommuner, når det handler om at være mest erhvervsvenlig. Det viser en analyse som Dansk Byggeri har lavet.

- Det er velfortjent, for Odense har gjort mange ting for at imødekomme erhvervslivet. For eksempel har tiltaget med én samlet indgang gjort rigtig mange ting nemmere for virksomhederne, siger formand for Dansk Byggeri Fyn, Claus Larsen.

Plads til forbedring

Middelfart er på en 23. plads, mens Assens som nummer 27 og Ærø som nummer 31 også ligger i den pæne ende. Til gengæld er Nyborg og Nordfyns Kommune i bunden med henholdsvis en 68. og en 79. plads.

- Der er plads til forbedring i flere af de fynske kommuner, og undersøgelsen viser, at det ikke er lige meget, i hvilken kommune man placerer sin virksomhed. Det kan koste både tid og penge at drive virksomhed i den forkerte kommune. For eksempel ligger Kerteminde og Nyborg begge i den høje ende, hvad angår afgifter og skatter. Til gengæld er Nyborg dog hurtig til at sagsbehandle byggesager, siger Claus Larsen.

- Jo nemmere og mindre bureaukratisk det er at drive virksomhed, jo mere tid har virksomhederne til at øge indtjeningen, skabe flere arbejdspladser og dermed sende flere skattekroner til kommunekassen. Erhvervsvenlighed gavner alle parter, siger Claus Larsen.

Kommunernes placering

13. Odense

23. Middelfart

27. Assens

31. Ærø

48. Langeland

63. Svendborg

68. Nordfyns

79. Nyborg

Oversigt

    Oversigt