Per Pedersen færdig med fodbold

32-årige Per Pedersen er færdig som aktiv fodboldspiller. I mange år har han kæmpet for at komme sig efter skader og utallige operationer. Men nu er det altså endelig slut.

-

32-årige Per Pedersen er færdig som aktiv fodboldspiller. I mange år har han kæmpet for at komme sig efter skader og utallige operationer. Men nu er det altså endelig slut.


Per Pedersen startede sin fodboldkarriere i Kolding som fem-årig i 1974. I 1987 fik han debut på OB\'s hold i 1. division. Han blev regnet for et af de allerstørste talenter i dansk fodbold nogensinde, men løb ind i alvorlige skader allerede i sine unge år. Han skiftede i starten af halvfemserne til Lyngby, men vendte efter nogle år tilbage til OB.


Fire mål i USA-kamp
I 1991 fik han debut på landsholdet. Ialt opnåede Per Pedersen syv A-landskampe og scorede to mål.


Det var dog i en liga-landskamp mod USA i 1997 han for alvor gjorde opmærksom på sig selv. Han scorede alle fire mål da Danmark besejrede amerikanerne med 4 - 0.


Efter den kamp blev han solgt til Blackburn Rovers i England for et - efter daværende dansk standard - uhørt højt beløb, der menes at være omkring 25 millioner kroner.


Slog ikke til
Men Per Pedersen slog aldrig rigtig til i Blackburn og blev udlejet til Borussia M\'Gladbach året efter.


Heller ikke i Tyskland fandt Per Pedersen den store fodboldlykke og blev snart solgt videre til Racing Strasbourg i Frankrig.


Her købte OB ham hjem fra i 1999. Men trods utallige genoptræninger kæmpede Per Pedersen konstant med sine mange skader, og han har siden hjemkomsten til OB ikke rigtigt bidt sig fast på holdet igen.


Per PR-mand
Per Pedersen er dog ikke færdig med OB. Han skifter nu banen ud med et skrivebord i salgsafdelingen. Her skal han være salgs- og PR-konsulent.