I det fynske folks tjeneste

Procykling vil omdanne cykelløbet Fyen Rundt til folkefest

Fyen Rundt skal være mere en klik-sko, stramme bukser og cykelhjelme. Næste år skal cykelløbet suppleres med en fest i Munke Mose i Odense.

Arrangørerne bag Fyen Rundt satser på at gøre løbet til en folkefest med efterfølgende koncert.

Verdens tredjeældste cykelløb, Fyen Rundt, bliver næste år frisket op med et opløb i midten af Odense og efterfølgende koncert i Munke Mose.

Det traditionsrige løb skal med andre ord være en folkefest, når procykling.dk og Sport Event Fyn skyder løbet i gang den 10. juni 2017. 

- Vi kan se, hvordan cykelsporten udvikler sig, specielt på motionsdelen. Vi kan se, når vi kigger til andre byer, at mange rent faktisk har succes med at booste det og gøre det langt mere folkeligt med nogle arrangmenter omkring selve cykelløbet, som får folk til at blive og hygge sig, siger salgs- og marketingsdirektør i Procykling.dk, Henrik Pabst.

Ved Sport Even Fyn, der er vant til at arrangere store event på øen, har chef Rasmus Hesseum Hansen store forventninger til den nye folkefest Fyen Rundt.

- Jeg har rigtig fine forhåbninger. Jeg tror, at vi får taget det til næste skridt. Vi skal i højere grad have gjort Fyen Rundt til en naturlig del af eventportfolioen på Fyn. Altså noget, som ikke kun de 2.000 motionister opdager, men noget som er en fest på Fyn, i Odense og rundt på ruten, siger han.

Det traditionsrige Fyen Rundt finder sted den 10. juni 2017 og har fire ruter, hvor den længste er 333 kilometer.