Redegørelse om strålebehandling

OUHs triste rekord på 10 ugers ventetid på strålebehandling for kræftpatienter ender på Sundhedsstyreslsens bord. Styrelsen er nemlig nu beskyldt for at sylte kræftpatienternes sager.

Passiv styrelse

Politiken kan mandag fortælle at chefen for kræftafdelingen på Københavns Amtssygehus, Torben Skovsgaard i Herlev retter en skarp kritik af Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen er alt for passiv, når det gælder om at finde alternative behandlingssteder i udlandet. Det skal Sundhedsstyrelsen ifølge loven, når de danske hospitaler ikke kan opfylde deres behandlingsgaranti.

- Det virker som om de bare sidder og arkiverer inde i Sundhedsstyrelen. Der bliver ikke handlet. Vi har ikke et eneste eksempel på, at de har fundet behandling til en patient et andet sted, siger Torben Skovsgaard.

Mange med ventetid

Sammen med OUH kan netop Herlev Sygehus, Rigshospitalet, og Skejby Sygehus ikke tilbyde strålebehandling inden for de fire uger, som behandlingsgarantien kræver

Sundhedsstyrelsens øverste chef, medicinaldirektør Jens Kristian Gøtrik, har nu bestilt en redegørelse om behandlingsgaranti. Han forventer at få redegørelsen senere på dagen, mandag